Paradox koupili tvůrce Age of Wonders a Overlord
Novinka Paradox koupili tvůrce Age of Wonders a Overlord

Paradox koupili tvůrce Age of Wonders a Overlord

Michal Burian

Michal Burian

Ve studiu Triumph se nic nezmění, na vedoucích pozicích stále budou stejní lidé a práce na rozpracovaných projektech pokračující.

Reklama

Švédská společnost Paradox Interactive za dosud nezveřejněnou částku koupila firmu Triumph Studios. Tým z Nizozemska je podepsán za tahovými strategiemi ze série Age of Wonders a také za akční adventurou Overlord.

Pro fanoušky Triumph Studios je důležité, že s novým majitelem se nic nemění. Zakladatelé Lennart Sas a Arno van Wingerden zůstávají ve studiu a práce na rozpracovaných projektech pokračují.

„Triumph Studios vytvářejí hry srdcem. V průběhu let si vybudovali velkou a významnou komunitu. Řada zaměstnanců Paradoxu patří mezi jejich hardcore fanoušky. Máme velkou důvěru v tým Triumph a naším úkolem je zajistit, aby mohli i nadále kouzlit a vytvářet zajímavé hry,“ prohlásil Fredrik Wester, generální ředitel Paradox Interactive.

Lennart Sas z představenstva Triumph Studios dodal, že je před časem oslovili i jiní zájemci, kteří chtěli studio koupit. „Pro nás to ale není jen obchodní transakce. Jde o spolupráci s partnerem, který nám pomůže růst a zajistí stabilitu a kontinuitu, která je pro nás nezbytná k vytváření lepších a lepších her.“ Právě z toho důvodu svolili, aby se Paradox koupil.

Poslední hra od Triumph Studios vyšla v roce 2014, šlo o třetí díl tahové strategie Age of Wonders. Jaké projekty v současné době v Nizozemsku vznikají, nevíme. Musíme se nechat překvapit, jisté ale je, že je vydá Paradox Interactive.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama