Paradox vyvíjí strategii inspirovanou Syndicate
Cartel Novinka Paradox vyvíjí strategii inspirovanou Syndicate

Paradox vyvíjí strategii inspirovanou Syndicate

Michal Burian

Michal Burian

Paradox Interactive oznámilo vývoj hry Cartel, real-time strategie s globálním výzkumem a diplomacií.

Reklama

Real-time strategie Cartel se bude odehrávat v budoucnosti, kde velké globální korporace (ve hře jednoduše Cartel) bojují mezi sebou o nadvládu nad světem. Zápletka velmi připomíná strategii Syndicate, což otevřeně přiznal i Shams Jorjani z Paradox Interactive v rozhovoru pro RPS.

"Chtěli jsme se vrhnout do nějakého plnohodnotného remaku. Měli jsme zájem o X-COM, v 2K Games nám však řekli, že nechtějí strategii, ale střílečku. To samé se teď děje se sérií Syndicate. Proč hra vůbec nese totožný název? Co ji děláte stejnou?," zamyslel se Jorjani.

"Chováme obrovský respekt k lidem ze studia Starbreeze, dělají skvělé hry, ale oznámení nového Syndicate vyvolalo diskuze na toto téma."

Hlavním cílem Cartel, stejně jako u většiny strategických her, je pro hráče frakce, v tomto případě Cartel, která vyhraje válku. Hra je rozdělena do dvou částí. První nabízí akční mise a v druhé trávíte čas mezi misemi. V misi budete ovládat skupinku elitních vojáků a specialistů ve stylu RTS. "Existuje mnoho různých druhů misí, jako jsou průzkumné, sabotážní, vražedné, atd. Se spoustou věcí experimentujeme a snažíme se vymyslet zajímavé mise," prozradil Jorjani.

"Samozřejmě to není pouze o tom poslat někam své vojáky. Můžete si je přizpůsobit, a to včetně zbraní. V Cartel nesete za své vojáky zodpovědnost."

Závěrem rozhovoru Shams Jorjani dodal, že se snaží, aby každá mise byla součástí kampaně, která bude dynamická. Pokud v jedné misi někoho zabijete, musí se vaše činy později projevit.

"Naše mise budou dynamické. Velká část hry bude o plánování a přizpůsobení. Budete muset předvídat a snažit se vyvarovat chybám."

A kdy bude hra připravena k vydání? Podle Paradoxu někdy za 12 až 18 měsíců exkluzivně pro PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama