Parkour, nože, tyče, pálky, stealth. To jsou hlavní zbraně v Dying Light
Dying Light Novinka Parkour, nože, tyče, pálky, stealth. To jsou hlavní zbraně v Dying Light

Parkour, nože, tyče, pálky, stealth. To jsou hlavní zbraně v Dying Light

Michal Burian

Michal Burian

10

Jihoamerický slum čeká na hrdinu, který eliminuje zombíky a dostane se pro potřebné zásoby.

Reklama

Parkourová zombie akce od Techlandu odehrávající se v otevřeném světě byla sice odložena na únor příštího roku, i tak ale nechyběla v Los Angeles na E3. IGN se podařilo natočit kamerou záběry z hraní, kde se hlavní hrdina pohybuje po otevřeném světě a pomocí parkouru, nože, tyče, zbraní a dalších věcí eliminuje zombíky, aby se dostal pro potřebné zásoby. Ty bude ve hře shazovat letadlo a vy se k nim budete muset dostat přes horky zombíků. Bude záležet pouze na vás, jakou cestu zvolíte. Mějte ale na paměti, že proti vám nestojí pouze nemrtví, ale také jiní přeživší.

Co se týče samotných dojmů novinářů z hraní E3 dema, tak jsou veskrze pozitivní. Pochopitelně je ještě brzy na vynesení konečného verdiktu, redaktoři ale mají dobrý pocit z pohybu a boje. Když se baseballovou pálkou oháníte proti zombíkům, tak to má prý ten správný šmrnc, stejně je to v případě, že se snažíte vylézt na římsu, abyste se dostali na střechu.

Pokud jste hráli předešlé dva díly Dead Island, budete v Dying Light jako doma. Podobu od staršího sourozence rozhodně nová hra od polského Techlandu nezapře. Nově se můžete těšit na již zmíněný parkour a rovněž potěší vizuální efekty, když nepříteli zlomíte ruku, nohu apod. Rozhodně ale od Dying Light nečekejte Mirror Edge, z parkouru nemáte tak akrobatické pocity. Místo toho jej novináři přirovnávají spíše k Assassin Creed nebo Garrettovi z restartu Thiefa.

Jestliže se vám zdá hra za světla nudná, tak si počkejte na noc. Právě noc sebou přináší nové výzvy a příležitosti. V noci budete muset upřednostnit spíše stealth, kdy pomocí nočního vidění identifikujete nepřítele. Hordám zombíků se buď vyhnete, nebo je odlákáte světlicí.

Stejně jako v Dead Island, tak i v Dying Light si budete moci zbraně vyrábět a všelijak upravovat. Na baseballovou pálku budete moci kupříkladu připevnit hřebíky.

E3 2014 obrázky

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama