Patrice Desilets dostal od Ubisoftu nečekaně padáka
Novinka Patrice Desilets dostal od Ubisoftu nečekaně padáka

Patrice Desilets dostal od Ubisoftu nečekaně padáka

Michal Burian

Michal Burian

39

Designér Assassin's Creed se nestačil ani rozkoukat v Ubisoftu a dostal výpověď. Vydavatel tvrdí, že se nedokázali dohodnout na vizích pro budoucí projekty. Desilets vyhazov nechápe a bude se bránit.

Reklama

Patrice Desilets, který je znán především díky sérii Assassin's Creed, v roce 2011 odešel z Ubisoftu do THQ Montreal. Ubisoft ale studio koupil v aukci o majetek THQ a společně s ním přivítal také 170 nových zkušených vývojářů. Mezi nimi byl i Patrice Desilets.

"Jsme velmi rádi, že se Patric vrátil k Ubisoftu. Předpokládáme, že obnovení tohoto partnerství bude mít za následek nové nápady a vysoce kvalitní tituly pro naše hráče," uvedl mluvčí Ubisoftu v polovině března letošního roku.

Patrice Desilets v THQ Montreal pracoval na neoznámených titulech s kódovými názvy 1666 a Underdog. Ty ostatně koupil koncem ledna Ubisoft. Předpokládalo se tak, že Desilets ve vývoji bude pokračovat pod vedením Ubisoftu. To však nemělo dlouhé trvání.

Dnes totiž Ubisoft oznámil, že Patrice Desilets dostal výpověď, protože se prý nedokázali dohodnout na vizích pro budoucí projekty. Na tom by nebylo nic překvapující, Desilets však okamžitě poskytl rozhovor serveru Polygon, kde si postěžoval na Ubisoft. Ten ho podle jeho slov bezdůvodně vyhodil, navíc bez jakéhokoliv varování.

"Přišel jsem ráno normálně do práce a byl jsem informován o tom, že jsem dostal výpověď. Následně mě dva strážní vyvedli z budovy, aniž bych se mohl rozloučit se svým týmem nebo si vzít svoje osobní věci," řekl rozčíleně Desilets.

"Nebylo to moje rozhodnutí. Ubisoft nechápu. Hodlám bojovat za svá práva, svůj tým a mé hry," dodal naštvaný designér. Tím ostatně naznačil, že se hodlá obrátit na soud a žalovat Ubisoft.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama