Patrice Désilets získal od Ubisoftu práva na hru 1666
Novinka Patrice Désilets získal od Ubisoftu práva na hru 1666

Patrice Désilets získal od Ubisoftu práva na hru 1666

Michal Burian

Michal Burian

4

Projekt 1666 Amsterdam se vrátil ke svému tvůrci.

Reklama

Když odešel od Ubisoftu a přidal se k THQ, měla být nově vznikající hra 1666 jeho novým dílem, u kterého by Patrice Désilets zúročil své zkušenosti. Spolutvůrce Assassin's Creed se ale dlouho radovat nemohl, THQ se dostalo do finančních problémů a později zbankrotovalo. Práva na značku 1666 koupil Ubisoft a Patrice se dostal zpět ke svému bývalému chlebodárci, společně s dalšími zkušenými vývojáři z THQ Montreal. Tou dobou to vypadalo na obnovení spolupráce, vydavatel byl rád, že k nim Patrice vrátil.

Ale ani to netrvalo dlouho, po dvou měsících dostal Patrice výpověď. Dle Ubisoftu se nedokázali dohodnout na vizích pro budoucí projekty - v THQ Montreal vznikaly projekty 1666 a Underdog. Désilets to ale viděl jinak:

„Přišel jsem ráno normálně do práce a byl jsem informován o tom, že jsem dostal výpověď. Následně mě dva strážní vyvedli z budovy, aniž bych se mohl rozloučit se svým týmem nebo si vzít svoje osobní věci. Nebylo to moje rozhodnutí. Ubisoft nechápu. Hodlám bojovat za svá práva, svůj tým a mé hry," řekl rozčíleně Désilets.

Jak řekl, tak také udělal. Celá záležitost skončila u soudu. Ten naštěstí rozhodnout nemusel. Patrice Désilets a Ubisoft dospěli k dohodě. Désilets získal zpět práva na projekt 1666 Amsterdam. Otázkou zůstává, jak to bude s vývojem. Patrice se totiž aktuálně věnuje jinému titulu - Ancestors: the Humankind Odyssey, což potvrdil také v prohlášení.

Patrice Désilets o 1666 prozradil, že mělo jít o hru připomínající Assassin's Creed. Odehrávat se měla v Amsterdamu, počítalo se s účastí Rembrandta (zemřel až v roce 1669) a jistou roli měl sehrát taky jeho slavný obraz Filosof (obrázek níže). Vývoj měl dospět do fáze pre-produkce, přičemž cílem bylo zkusit něco opravdu nového. Désilets podle svých slov nechtěl pouhé poskakování s mečem, ani čistokrevnou střílečku. Vyloučena podle všeho nebyla ani změna žánru, byť ne úplná.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama