PC verze Assassin's Creed 4 o několik týdnů později
Novinka PC verze Assassin's Creed 4 o několik týdnů později

PC verze Assassin's Creed 4 o několik týdnů později

Michal Burian

Michal Burian

40

Za to s grafikou jako next-gen verze. Vyplatí se počkat na pirátské dobrodružství?

Reklama

Gabriel Graziani, komunitní manažer v Ubisoft Montreal, na svém Twitteru de facto potvrdil, že PC verze Assassin’s Creed 4: Black Flag vyjde o několik týdnů později za to s grafikou jako next-gen verze.

O odložení PC verze jsme se dozvěděli v červnu z úst kreativního ředitele Ashrafa Ismaila. Graziani na svém Twitteru napsal, že nechápe některé PC hráče, kteří jsou naštvaní, že musejí čekat několik týdnů na lepší verzi hry.

"Zatím jsme neoznámili datum vydání PC verze. Za čekání získáte lepší verzi s podporou DX11," nechal se slyšet Graziani.

To naznačuje, že PC verze Assassin's Creed 4 vyjde zároveň s next-gen verzemi - do konce listopadu - a nabídne lepší grafické efekty. Black Flag bude na PS3, Xboxu 360 a Wii U k dispozici 1. listopadu. Ubisoft zatím neupřesnil, kdy PC verze bude na trhu.

Je třeba poznamenat, že zástupce studia Ubisoft Montreal poslal zprávu přes svůj soukromý účet, nelze to tedy brát jako oficiální stanovisko Ubisoftu.

PC verzi AC4 má na starost ukrajinský tvůrčí celek Ubisoftu. Ten portoval např. Ghost Recon: Future Soldier a Assassin’s Creed III. Doufejme, že se zaměstnanci v Kyjevě poučí z minula. Největším problémem PC verze třetího Assassin's Creed byl totiž ten, že hra až moc zatěžovala procesor a některé výpočty určené pro grafické karty zůstaly na CPU. Kdo ví, třeba si tentokrát dají víc záležet a vše vyladí.

PS4 verze vyjde 15. listopadu v USA a 29. listopadu v Evropě, Xbox One pak 22. listopadu v Severní Americe i Evropě (ve vybraných částech, v ČR/SK Xbox One letos nevyjde).

Nutno podotknout, že u AC série se s odkladem PC verze tak nějak počítá, viz. PC verze AC3 o měsíc později, AC2 o čtyři měsíce nebo Revelations o necelý měsíc později.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama