PC verze Call of Duty: Ghosts bude mít dedikované servery
Call of Duty: Ghosts Novinka PC verze Call of Duty: Ghosts bude mít dedikované servery

PC verze Call of Duty: Ghosts bude mít dedikované servery

Martin Cvrček

Martin Cvrček

30

Xbox One verze nového Call of Duty není jediná, která se může pyšnit podporou dedikovaných serverů. Konečně máme potvrzené, že je můžeme očekávat i v PC verzi.

Reklama

Dedikované servery jsou v rámci Call of Duty dost ožehavým tématem už od dob Modern Warfare 2, které zahodilo vše, co tak dobře fungovalo v klasických dílech před ním a místo toho nasadilo často nefunkční matchmaking. Od té doby si nikdy nemůžeme být jistí, co ohledně serverů další díl přinese a v jaké vůbec budou podobě.

Nejinak je tomu i u chystaného Ghosts. Pár dní už víme, že dedikované servery lze očekávat ve verzi pro Xbox One, takže se tak nějak čekalo, že budou i v PC verzi. To teď máme konečně potvrzené z úst Marka Rubina z Infinity Ward (to je ten co tak rád mluví o psech). Serveru NowGamer řekl následující:

"Zmínili jsme dedikované servery pro Xbox One. Jedna věc, kterou můžu říct, je že děláme na dedikovaných serverech také na PC. Takže PC verze bude mít dedikované servery. Nemůžu poskytnout detaily o tom, jak budou dedikované servery na PC fungovat, hlavně proto že je to pořád ve vývoji a pořád pracujeme na všech prvcích."

To zní jako dobrá zpráva. I když matchmaking má jisté výhody, dedikované servery budou alespoň v rámci PC vždy mnohem výhodnější.

Než ale začneme slavit, bude lepší si počkat na konkrétní detaily. I v posledních dvou letech jsme se mohli těšit z vidiny dedikovaných serverů, ale vždy to mělo nějaký háček. V případě MW3 byly dedikované servery jenom nehodnocené a tak nějak stranou, klasická hra obsahující vše v čele s levelováním stejně běžela přes stupidní matchmaking IWnet jako v MW2.

Black Ops 2 na druhou stranu mělo dedikované servery ve všem, ale stejně se na ně připojovalo skrz rozhraní totožné s IWnetem, což všechny výhody dedikovaných serverů popřelo a prakticky zazdilo. To nejdůležitější, tedy server browser se všemi volbami, chybělo. A jak tak znám Activision a nové Infinity Ward, s přihlédnutím na Rubinovu vyhýbavou odpověď ohledně funkce dedikovaných serverů i tentokrát možná nastane nějaký háček. Ale třeba nás překvapí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama