PC verze Ghost of Tsushima byla v řadě zemí stažena z prodeje na Steamu
Ghost of Tsushima Novinka PC verze Ghost of Tsushima byla v řadě zemí stažena z prodeje na Steamu

PC verze Ghost of Tsushima byla v řadě zemí stažena z prodeje na Steamu

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

26
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Důvodem je opět požadavek na vytvoření PSN účtu.

Reklama

Koncem minulého týdne jsme vás informovali o kroku digitálního obchodu Green Man Gaming, který se ve vybraných zemích rozhodl stáhnout z prodeje chystanou PC verzi akce Ghost of Tsushima. Hráčům, kteří si titul v minulosti předobjednali, byly vráceny peníze. Důvodem je požadavek na vytvoření PSN účtu pro hraní kooperativního režimu Legends.

Problémem je, že tuto podmínku formálně nemohou splnit hráči ze zemí, ve kterých služba PlayStation Network není k dispozici. Konkrétně jde o téměř 200 zemí, jejichž seznam najdete níže. Kromě řady afrických a asijských států se v seznamu nachází také evropské země jako Albánie, Bosna a Hercegovina, Estonsko, Lotyšsko, Severní Makedonie nebo Monako.

Nedlouho po oznámení zmíněného prodejce navíc vyšlo najevo, že se stažení z prodeje bude týkat celého Steamu. Opakuje se tedy situace, která se v uplynulých dnech řešila u Helldivers 2. Ačkoli v tomto případě Sony nakonec ze svého požadavku ustoupilo, tak druhé Helldivers nadále v dotčených zemích nejde standardní cestou zakoupit. Uvidíme, jak se k celé situaci japonský vydavatel postaví tentokrát.

Reakce společnost Valve, která Steam provozuje, je ale u obou her identická. V zasažených regionech, v nichž není PSN dostupné, se zkrátka hry vyžadující PlayStation účet nebudou prodávat. Pokud se situace do vydání nevyřeší, tak lze navíc po vzoru Helldivers 2 očekávat příliv negativních recenzí od hráčů. Ghost of Tsushima se v Director's cut edici na počítače podívá již 16. května.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama