PC verze Ratchet & Clank: Rift Apart v technické rozboru
Novinka PC verze Ratchet & Clank: Rift Apart v technické rozboru

PC verze Ratchet & Clank: Rift Apart v technické rozboru

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

10
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Digital Foundry si posvítilo na nový PC port.

Reklama

Hráči na PC se včera dočkali vydání akční adventury Ratchet & Clank: Rift Apart, která byla až dosud k dispozici pouze na konzoli PlayStation 5. O vývoj portu se postaralo studio Nixxes Software, které bylo před časem právě pro tuto činnost odkoupeno samotnou Sony. Reakce na aktuální technický stav a optimalizaci by se daly označit za rozporuplné. Na jedné straně jsou hráči, kteří si optimalizaci pochvalují, což dokazuje například slušné hodnocení 80 % na Steamu. O takovém přijetí si například o poznání problémovější PC verze The Last of Us Part I mohla těsně po vydání nechat zdát.

Zdaleka ne všichni uživatelé jsou ale spokojení. Mezi v současnosti zmiňované neduhy se řadí občasné pády hry, vysoké nároky na paměť grafické karty, špatné zobrazování stínů při zapnutém ray tracingu, občasné problémy s rozlišením textur a v případě některých sestav také oproti PS5 delší načítací časy.

Už před vydáním se poměrně intenzivně řešil také požadavek na SSD disk s obstojnou rychlostí, který sami vývojáři doporučovali. Například techničtí specialisté z Digital Foundry ale potvrdili, že je hra s určitými kompromisy při přechodu mezi dimenzemi bez větších problémů hratelná i na aktuálních HDD. Níže se můžete podívat na video od zmíněných technických specialistů z kanálu Digital Foundry. Ratchet & Clank: Rift Apart je k dispozici za 60 eur na Steamu i Epic Games Storu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama