PC verze Rise of the Tomb Raider koncem měsíce i pro Windows 7
Rise of the Tomb Raider Novinka PC verze Rise of the Tomb Raider koncem měsíce i pro Windows 7

PC verze Rise of the Tomb Raider koncem měsíce i pro Windows 7

Michal Burian

Michal Burian

61

Přesné datum vydání a první screenshoty z PC verze.

Reklama

Společnost Square Enix konečně potvrdila datum vydání PC verze Rise of the Tomb Raider. Hráči na počítačích se nového dobrodružství archeoložky Lary Croft, která zamíří na Sibiř, dočkají koncem ledna. Přesněji 28. ledna v digitální podobě a o den později v krabičce v kamenných obchodech a e-shopech. Naše recenze Xbox One verze.

PC verze Rise of the Tomb Raider má obsahovat všechny dosud vydané dodatečné balíčky, ale Square Enix to zatím nepotvrdila. PC verze bude navíc podporovat rozlišení 4K, což potvrzují také první obrázky níže. Co se DLC týče, tak toho zatím moc není, to hlavní teprve přijde, takže budete uvažovat nad koupí Season Passu nebo minimálně příběhového rozšíření s Babou Jagou.

Důležité také jsou hardwarové požadavky. Zatím známe pouze minimální, už z nich je ale jisté, že strašák jménem Windows 10 nehrozí, Laru si užijete i s Windows 7, ale pouze 64bit verze, na což už jste si jistě zvykli.

Windows 10 podmínka tak bude pouze u her, které patří přímo Microsoftu. Zatím máme potvrzené W10 verze Fable Legends, Halo Wars 2, Killer Instinct a Gears of War: Ultimate Edition.

Minimální HW požadavky Rise of the Tomb Raider

Intel Core i3-2100 nebo ekvivalentní AMD NVIDIA GTX 650 2GB nebo AMD HD7770 2GB 6 GB RAM 25 GB volného místa na disku DirectX 11 Myš + Klávesnice

V prodeji bude také sběratelská edice, ale pouze na e-shopu Square Enix za 150 dolarů (cca 3765Kč), potvrdila nám Cenega.

„PC verze Rise of the Tomb Raider je dalším krokem našeho velmi úspěšného partnerství a spolupráce se společností Microsoft. Spolupráce začala při vydání Xbox One a Xbox 360 verzí hry,“ řekl Scot Amos. Ron Rosenberg k tomu dodal, že PC hráči tvoří silnou a oddanou komunitu.

Port PC verze mělo na starost studio Nixxes Software ve spolupráci s Crystal Dynamics, autory Xbox One a X360 verzí. Čeština oficiální cestou nebude, Cenega chtěla, ale Square Enix nepovolili. Pracují na ní ale fanoušci. Brzy pro vás budeme mít podrobnosti.

O PlayStation 4 verzi zatím nepadlo ani slovo, má se za to, že vyjde nejdříve na podzim letošního roku z důvodu časové exkluzivity, kterou si zaplatil Microsoft.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama