PC verze Rise of the Tomb Raider se prodalo třikrát více než Xbox One
Rise of the Tomb Raider Novinka PC verze Rise of the Tomb Raider se prodalo třikrát více než Xbox One

PC verze Rise of the Tomb Raider se prodalo třikrát více než Xbox One

Michal Burian

Michal Burian

36

Zajímavé informace.

Reklama

Společnost Superdata, která se zabývá analýzou trhu, přišla s informací, která prozrazuje, že PC verze hry Rise of the Tomb Raider je výrazně úspěšnější než ta pro Xbox One, když porovnáme úvodní měsíc.

Xbox One verze vyšla 10. listopadu 2015 společně s verzí pro Xbox 360, zatímco PC verze dorazila na trh až 26. ledna letošního roku. Za první měsíc ale dokázalo nové dobrodružství Lary Croft na počítačích zaujmout prý třikrát více hráčů.

Přesný počet prodaných kusů neznáme, Microsoft ale na začátku tohoto roku uvedl, že Xbox One verze Rise of the Tomb Raider má na kontě přes milion prodaných kusů. To jsou ale statistiky od zmíněného listopadu až do konce roku 2015.

SteamSpy ze Steamu vytáhl, že hru vlastní 516 378 hráčů (plus/mínus 13 024). Krom toho je Rise of the Tomb Raider ještě na Windows Store, ale tam takový zájem o hru neočekáváme.

V potaz musíme brát, že Xbox One verze Rise of the Tomb Raider se v listopadu na pultech obchodů střetla s hrami jako Fallout 4 (dokonce ve stejný den), Call of Duty: Black Ops 3 a Star Wars: Battlefront, zatímco PC verze koncem ledna 2016 vyšla osamocená, žádný velký konkurent v té době na trh nedorazil.

Dalo se přepokládat, že Xbox One verze Rise of the Tomb Raider nebude tak úspěšná, to je nejspíš důvod, proč se Microsoft rozhodl své tituly vydat i na PC s Windows 10, mluvíme teď o Quantum Break od tvůrců Alana Wakea nebo Fable Legends.

Superdata dále uvádějí, že se prodeje digitální her dosáhly v lednu 2016 na 6,3 miliard dolarů, což představuje nárůst o 8 procent ve srovnání s loňským rokem. PC verze se polepšila o 33 procent, prodeje konzolových her v digitální podobě stouply o 30 procent.

V lednu 2016 se v digitálním světě nejvíce dařilo titulům Call of Duty: Black Ops III, FIFA 16, Grand Theft Auto V, Destiny a Fallout 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama