PC verze Shadow of Mordor není až tak náročná
Middle-earth: Shadow of Mordor Novinka PC verze Shadow of Mordor není až tak náročná

PC verze Shadow of Mordor není až tak náročná

Michal Burian

Michal Burian

101

Pro ultra detaily stačí grafika s pamětí 4 GB. Ovšem bez balíčku HD textur.

Reklama

Aktualizace: Podle nejnovějších informací je sice ukázka níže z Ultra nastavení, ale bez stažení speciálního balíčku s HD texturami určenými právě pro Ultra detaily. Právě onen balíček má vyžadovat po nainstalování 6 GB VRAM. Thx Silent.

Abyste se v tom vyznali, ve hře u nastavení přímo stojí, že Ultra vyžaduje 6 GB paměti na grafické kartě, nicméně video v původní zprávě dokazuje, že lze Shadow of Mordor bez problému spustit na Ultra i s grafickou kartou se 4 GB VRAM - podle všeho zatím bez výše zmíněného balíčku HD textur. Pak je otázka, zda hra skutečně půjde na grafice se 4 GB VRAM.

Půvdodní zpráva

Od začátku týdne se ve velkém řeší náročnost PC verze Middle-earth: Shadow of Mordor, která má na Ultra nastavení vyžadovat neuvěřitelných 6 GB paměti na grafické kartě. To by znamenalo, že byste museli být majitelem karty, která vás bude stát přes 20 tisíc korun. PC verze již vyšly a hráči zjišťují, že to není tak horké, jak se mohlo na první pohled zdát. Vše vznilko od jednoho hráče, který na požadavky pro nastavení Ultra upozornil na NeoGaf fóru.

Ultra detaily si můžete užívat i s grafickou kartou, která má 4 GB VRAM. Dokazuje to video níže, kde YouTube uživatel s přezdívkou teoKrazia spustil hru na sestavě Intel i5 2500K@4.4, GeForce GTX 970 Twin FROZR V s FoceWare 344.11 WHQL ovladači a 8 GB RAM. Frekvence snímků za sekundu se v průměru pohybovala na 73,07, maximálně se vyšplhala na 377,75 a minimálně na hranici 41,52fps. I přesto se mi zdá, že Shadow of Mordor nevyužije 4 GB VRAM.

Více už se dozvíte z videa níže, kde je záznam celého benchmarku. Recenzi Shadow of Mordor pro vás připravujeme.

Pro úplost ještě oficiální HW požadavky:

Minimální specifikace

OS: 64-bit: Vista, Win 7, Win 8Procesor: Intel Core i5-750, 2.67 GHz | AMD Phenom II X4 965, 3.4 GHzOperační paměť: 4 GB RAMGrafika: NVIDIA GeForce GTX 560 | AMD Radeon HD 6950DirectX: Verze 11Internet: Širokopásmové připojení k internetuMísto na disku: 25 GB

Doporučené specifikace

OS: 64-bit: Win 7, Win 8Procesor: Intel Core i7-3770, 3.4 GHz | AMD FX-8350, 4.0 GHzOperační paměť: 8 GB RAMGrafika: NVIDIA GeForce GTX 670 | AMD Radeon HD 7970DirectX: Verze 11Internet: Širokopásmové připojení k internetuMísto na disku: 40 GB

Hodina z hraní

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama