Pentiment Novinka Pentiment je nové RPG od Obsidianu

Pentiment je nové RPG od Obsidianu

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One

Půjde o "středověké Disco Elysium".

Reklama

Studio Obsidian nejspíš znáte díky sérii Pillars of Eternity či hře Fallout: New Vegas. Víme, že nyní pracuje na hrách Avowed, The Outer Worlds 2 a survivalu Grounded, který letos obdrží verzi 1.0. Na konferenci Xboxu jsme se však dočkali oznámení dalšího projektu, o němž se mluvilo už delší dobu. Nese název Pentiment a pracuje na něm menší tým v čele se zkušeným vývojářem Joshem Sawyerem.

Pentiment je zasazen do 16. století a už na první pohled zaujme svou netradiční stylizací. Ve hře se vžijeme do role cestovatele a malíře jménem Andreas Maler. Jeho přítel se dostane do potíží, když je obviněn z vraždy, a nikdo jiný než Maler se ho nechce zastat. Z malíře se tak ze dne na den stane detektiv. Právě odtud proudily dřívější zprávy o tom, že půjde o jakousi středověkou verzi Disco Elysium, bez jakéhokoli soubojového systému, což se soudě dle traileru potvrdilo.

Pentiment vyjde už v listopadu tohoto roku, míří na PC a konzole Xbox. Samozřejmě, už v den vydání bude dostupný ve službě Game Pass.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama