Phil Spencer: extrémní fanoušci jsou jednou z nejhorších věcí
Novinka Phil Spencer: extrémní fanoušci jsou jednou z nejhorších věcí

Phil Spencer: extrémní fanoušci jsou jednou z nejhorších věcí

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

69
Platformy Windows PC Xbox Xbox Series X|S Xbox Xbox One

Sony ani Nintendo není pro Microsoft skutečnou hrozbou.

Reklama

Ačkoliv se mluví o tom, že konzolové války skončily a jsou součástí historie, stále je hráčská společnost z velké části rozdělená na dva nesmiřitelné tábory. Společnosti Microsoft a Sony jsou stále považovány za velké soupeře, kteří se snaží hráče přilákat skrze své konzole a exkluzivní hry. Věrnost hráčů vůči některé značce mnohdy rozhoduje o tom, zdali si vyberou Xbox nebo PlayStation. Tahle věrnost ale někdy přechází v extrémnější projevy, kdy hráči urážejí druhou značku. Právě na tohle téma promluvil šéf Xboxu Phil Spencer v rozhovoru pro magazín The Verge.

Spencer ovšem tvrdí, že skutečnou hrozbou pro Microsoft a Xbox není Sony, Nintendo ani žádná jiná společnost:

"Pracujeme v zábavním průmyslu. Největším konkurentem, který máme, jsou apatie nad produkty, službami a hrami, které vytváříme."

Šéf Xboxu ale zároveň vysvětluje, že emoce a vztah k produktu nebo značce se nesmí přehánět. Nezdravou loajalitu vůči některým značkám považuje za nechutnou:

"Pokud by existovalo něco, co by mě někdy z tohoto odvětví dokázalo vyhnat, tak je to právě ten tribalismus. Když tým uvolní něco na trh pro celý svět, který to potom roztrhá na internetu, je to pro tým taková odvážná věc. Nikdy nebudu hlasovat proti žádnému kreativnímu týmu nebo produktovému týmu, abych jim udělal zle, protože mám konkurenceschopný produkt. Není to ve mně. Vlastně si nemyslím, že nám to v tomto odvětví z dlouhodobého hlediska pomůže," říká Spencer.

Podle Phila Spencera je mnohem důležitější, zaměřit se na to, aby se hernímu průmyslu dařilo jako celku. Například zmiňuje funkci crossplay, kdy se mohou hráči vrhnout do stejných her s přáteli na libovolné konzoli. Přesto přiznává, že mezi hráči existuje i nadále silné jádro, které ostatní produkty jiných společností opravdu nesnáší a on sám to považuje za jednu z nejhorších věcí ve videoherním průmyslu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama