Phil Spencer je otevřený možné dohodě se Sony ohledně Call of Duty
Call of Duty Novinka Phil Spencer je otevřený možné dohodě se Sony ohledně Call of Duty

Phil Spencer je otevřený možné dohodě se Sony ohledně Call of Duty

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

26
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Je největší herní akvizice v ohrožení?

Reklama

V tuto chvíli je zřejmé, že před deseti měsíci oznámené odkoupení vydavatelství Activision Blizzard společností Microsoft, není tak jistým obchodem, jak to minimálně v době oznámení vypadalo.

Regulační úřady v USA, Velké Británii i Evropské unii prodloužily lhůtu pro finální rozhodnutí a z obav o možné ovlivnění hospodářské soutěže v současnosti detaily celé aktivizace podrobněji zkoumají. Proti schválení akvizice nejvíce vystupuje konkurenční společnost Sony, která své argumenty staví především na možné exkluzivitě série Call of Duty, kterou by Microsoft mohl získat pod svá křídla.

Že se situace pro Activision i Microsoft nevyvíjí úplně hladce, naznačují i vyjádření předních zástupců jednotlivých společností, kam můžeme zařadit i šéfa Xbox divize Phila Spencera. Ten už začátkem listopadu v rozhovoru pro kanál Same Brain prozradil, že Microsoft nemá v dohledné době v plánu vyřadit Call of Duty z nabídky PlayStationu. Pouhé slovní ujištění ale možná nebude antimonopolním úřadům ani Sony stačit.

V nově zveřejněném rozhovoru pro magazín The Verge Phil Spencer uvádí, že by byl ve spolupráci se Sony a regulačními úřadu ochotný uzavřít smluvní závazek, který by zajišťoval setrvání Call of Duty na PlayStationu v dlouhodobějším horizontu. Odmítavě se však staví ke smlouvě, která by neměla časově ohraničený rámec a v zásadě by zajišťovala „doživotní“ setrvání série na konzolích od Sony.

Jedná se o vůbec první oficiální vyjádření, ve které jeden z vysoce postavených zaměstnanců Microsoftu nebo Activionu otevřeně zmiňuje možné ústupky, které by mohly být navíc smluvně podloženy. Z těchto vyjádření je navíc dobře patrné, že situace ještě není zdaleka rozhodnutá a obchod v hodnotě 69 miliard dolarů nelze rozhodně považovat za hotovou věc.

Phil Spencer je otevřený možné dohodě se Sony ohledně Call of Duty
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama