Phoenix Point je nová strategie od autora původního X-COMu
Phoenix Point Novinka Phoenix Point je nová strategie od autora původního X-COMu

Phoenix Point je nová strategie od autora původního X-COMu

Michal Burian

Michal Burian

8

S hrozivou, mimozemskou hrozbou budete v taktických tahových bitvách bojovat po celém světě. Má jít o duchovního nástupce série X-COM.

Reklama

Zkušený veterán Julian Gollop, který pracoval na původních hrách ze série X-COM, a David Kaye, zakladatel Gaming Insiders, mají společný sen. Chtějí vytvořit propracovanou strategii, která má být podle jejich slov duchovním nástupce X-COMu.

Hra se jmenuje Phoenix Point a jde o novou strategii, která se pochlubí taktickými tahovými bitvami, kde budete po celém světě čelit hrozivé, mimozemské hrozbě.

V roce 2022 se objevil tajemný virus, který za 35 let zdecimoval lidstvo. Hra se odehrává v roce 2057, kdy přeživší žijí v izolačních zařízeních nacházejících se po celém světě. Většinu útočišť a zdrojů ovládá několik frakcí. Problémem je, že tyto frakce mají radikální kontrastující ideologie a chrání nějaké tajemství.

- Další obrázky v galerii

Vy se stanete velitelem jedné buňky organizace Phoenix Project. Jde o celosvětovou organizaci, která je aktivována v moment, kdy je svět v ohrožení. Za úkol budete mít řídit tým vědců, inženýrů a vojáků. S nimi budete stát proti mutující mimozemské hrozbě, kterou zapříčinil virus z roku 2022. Záhy ale zjistíte, že nemáte kontakt s dalšími buňkami organizace Phoenix Project. Na vše jste sami, se svým týmem musíte zachránit Zemi. Do bitvy vezmete vždy čtyři nebo více vojáků. K dispozici budete mít nejen pozemní jednotky, ale také leteckou podporu.

Vývojáři připravili procedurálně generovaný systém pro mimozemšťany. Pokaždé byste se měli setkat s novým druhem, který bude klonem několika druhů. Bojovat budete nejen proti obyčejným jednotkám, ale také proti silným bossům. Tyhle velká monstra dokážou útočit, bránit, vyvolat mlhu a rozmnožovat se za pomoci larev. Při souboji s nimi si vždy musíte vybrat, na jakou část jejich těla zaútočíte.

O svůj tým budete muset pečovat. Každý voják má zvláštní schopnosti, ale zároveň na něj přijde únava a dokonce na tom nemusí být dobře ani jeho psychika. Nic nesmíte podcenit.

Studio Snapshot Games tvrdí, že Phoenix Point bude představovat nejen staré díly X-COMu, ale také ty nové. Pokud se vám jejich hra líbí, můžete ji podpořit na stránce Fig, kde shání 500 tisíc amerických dolarů. V současné době mají vybráno již 75 procent.

Thx Corvus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama