Pirátské Raven’s Cry až v říjnu
Raven’s Cry Novinka Pirátské Raven’s Cry až v říjnu

Pirátské Raven’s Cry až v říjnu

Michal Burian

Michal Burian

8

Původně mělo dorazit na začátku května. Nakonec si na akční dobrodružné RPG počkáme. Nově ale i pro PlayStation 4.

Reklama

Vydavatelská společnost Topware Interactive oznámila nové datum vydání chystaného titulu Raven’s Cry. Na pirátské akční dobrodružné RPG si počkáme o něco déle. Původně se mělo na trhu objevit již 7. května, bez jakéhokoliv vysvětleni byla ale hra odložena a nově stanovena na 14. října pro PC, PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox 360 a Mac.

Raven's Cry má být temné akční dobrodružství s RPG prvky, které změní soudobou představu o pirátech. Namísto obvykle okouzlujících a bezstarostných pirátů, zpopularizovaných desítkami pirátských příběhů, se hráči ujmou role Christophera Ravena, zachmuřeného antihrdiny, jenž se stal pirátem, aby pomstil své zavražděné příbuzné. Hra je prosycena dynamickými souboji všeho druhu a atmosférickými kulisami, které zobrazují zlověstnou krásu Karibiku 17. století. Raven’s Cry zavede hráče do detailně zpracovaného světa plného zrady a dobrodružství.

"Raven's Cry nám dává příležitost vytvořit naši vlastní vizi Karibiku a pirátství, která je hodně vzdálená od rodinných idylek. Christopher je sužován svými vlastními démony a vnějšími hrozbami. Našim cílem je, abychom nabídli hráčům realistický pohled na tento příběh. Christopher je uvězněn v řetězech svými démony a jediný způsob jak zlomit okovy je vydat se na cestu plnou násilí a pomsty," popsal hru vedoucí vývoje Tadeusz Zuber.

Hráči navštíví rozmanité lokace - od páchnoucího pirátského přístavu Port Royal na Jamajce po prastaré aztécké město ztracené hluboko v dusné jihoamerické džungli. Poutavý příběh hlavního hrdiny je rozdělen do šesti kapitol, v každé naleznete více lokací, vlastní unikátní mise, témata i postavy. Souboje jsou rychlé a brutální. Hratelnost ve stylu arkádových rubaček je obohacena o historické zbraně a speciální dovednosti, které do soubojů vnášejí taktický prvek. Protivníci krvácejí a trpí, což podtrhuje morální témata, která hra nadnáší. Raven’s Cry přináší mnoho inovativních a chytlavých herních prvků a nabízí silný příběh, jehož průběh mohou hráči ovlivňovat a na který nikdy nezapomenou.

Rodina mladého chlapce se snaží uniknout před hladem, který v druhé polovině 17. století trápí Skotsko, a tak nastoupí na loď mířící do Nového světa. Nedaleko Jamajky je však jejich loď napadena nelítostnými piráty. Útok přežije pouze chlapec, Christopher Raven. V boji přijde o levou ruku, o několik let později ho však touha po pomstě může připravit i o duši. Hra začíná ve chvíli, kdy Christopher vyráží na cestu s cílem vystopovat a pobít všechny, kteří jsou zodpovědní za smrt jeho rodiny.

Události se neodehrávají v žádném konkrétním roce. Příběhem hry se proplétají skutečné historické události i osoby ve snaze smíchat fakta s fikcí. Příběh je rozdělen do kapitol, v nichž Christopher sleduje stopu piráta známého jako Neville Scranton, kterého viní z toho, že vedl útok, tak i všech jeho pirátů, kteří se podíleli na masakru jediných lidí, které kdy miloval.

Michal Burian je šéfredaktor Zingu, sledovat ho můžete na Twitteru @BurianMichal nebo na Google+ MichalBurianCZ.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama