plants-vs-zombies-2-chlastacovo-manifest
Blogy čtenářů Článek Plants vs Zombies 2 --- Chlastačovo manifest

Plants vs Zombies 2 --- Chlastačovo manifest

Plants vs Zombies 2 --- Chlastačovo manifest

Reklama

PLANTS VS ZOMBIES 2 ITS ABOUT TIME

Hráno na tabletu Samsung Galaxy Tab II

Verze pro Android.

Hra běžela bez problému.

 

POLYKAJÍCÍ S CHUTÍ

Povědomá melodie a hláška „Zombies are coming“ mne totálně rozechvěla už v prvních minutkách.

Zase, je všechno zrovna, jak má být raduju se i směju se jak ta slunečnice.

Tleskám a hladím se po hlavě. Vrásky od smíchu stále hlubší…

Nevadí. Nemám strach z radosti. Ani z té hraničící s šílenstvím.

A to opravdu neužívám větší než obvykle množství drog.

Patlám v šíleném tempu po displeji tabletu a nehledím na umírající baterii ani teplotu zařízení.

Velikáni jako Mario či Tetris uvíznou v paměti na celý život.  Tyhle hry Hry jsou prostě jako plody ze stromu padající zrovna do lačných úst.  První díl Plants vs Zombies mám za jednu z nejskvělejších her co kdy byly vyrobeny. Byla to zároveň první i jediná hra, kterou jsem na svém tabletu doposud dohrál.  Trápila mne proto dost časová exkluzivita pokračováni. Zvrhlíci z jablíčkového světa dostali hru o dost dřív a já se čekáním tuze trápil.

Žánr Tower defence rozvířil stojaté vody herního průmyslu. Než začnu sekat další fráze, chci svůj postoj k žánru trošičku osvětlit. Ve chvilkách nudy když na pevném disku nenacházím ten správný program nebo v okamžicích půlhodinek zbývajících do ukončení stahování oblíbené epizody seriálu zabloudím často s gustem na servery s Flashovými hrami. Jsou tam někdy takové časouzrouty.

Našel jsem i vysekal jsem jednu takovou, co se jmenovala Tesla Coil nebo tak něco. Mimochodem vynikající.

Když jsem s rozvahou vybíral, hru vhodnou pro mou novou hračku padla mi do oka zrovna, tahle zahradnická.

O prvním díle Plants vs Zombies jsem něco zaslechl. Zdaleka jsem však netušil co to vlastně je a jaká série orgasmů bude následovat.

Jakmile jsem na Google Play „nakoupil“ druhé pokračovaní vyrazil jsem do práce na noční směnu a začal znovu řešit a hřešit.

Čas je největší dar. Píšu to a tvrdím stále. Ale co v práci? Najednou bylo ráno a já jsem šel zvesela domů. Nádherně kulturně posunutý a nad věcí.

 

 

PROTI TOKU V TYM POTOKU ČASU

Hlavni hrdina Dave úžasný chlapík a jeden z největších hrdinů naší doby a vášnivý zahradník si navlékne kalhoty společně s tričkem a nasadí si kastrůlek na hlavu. Beze strachu na sebe bere úděl zachránit náš šílený svět. Není to jeho jediná motivace, ale nechci spoilerovat. Ufff

Dave se tentokrát musí vypravit zpět proti hodinovým ručičkám. První skok proti proudu nás zavede do starého Egypta. Pak navštívíte pirátský svět, avšak ani kýč násobený kýčem hře neuškodí. Nakonec ještě divoký západ.

Vždy před náporem Zombie máte nějaký čas na rozmyšlenou. Poté co si vyberete, preferované rostliny může legrace začít.

Zombie se valí pošmáknout si, na vaši, šedivce v pěti řadách. Nedbale nebo nedostatečně rozestavěné rostlinky způsobí velký závar. Je tu první podobnost s fotbalem nabízí závěrečná trma vrma. Konečný nápor nemrtvých konečně prověří skladbu. Slabší místa jsou defenzívy jsou dokonale prověřena

 

MINCE, KLÍČE A HVĚZDIČKY¨

O mince, klíče a hvězdičky jde v Plants vs Zombies hlavně. V Popcapu si totiž usmysleli, že model Free to Play bude ideální pro jejich účetnictví.  Nedokážu posoudit, nakolik s tímto uspějí. Pro hráče jako jsem já, je to ovšem jen výhoda. Nechystám se do hry vrazit ani korunu. Ne já opravdu nejsem lakomec. Jen se to prostě nedá. Připadne mi, že bych si tím hru zkazil. Prostě nechce se mi podvádět.  Vzhledem k mase fanoušků je možnost úspěchu velice pravděpodobná.

 

Abych odměnil tvůrce, rozhodl jsem se zakoupit na Windows/ Nokia či co Store první díl alespoň pro Lumii. Nebude to sice na méně palečném displeji vypadat tak dobře přesto však ve chvílích čekání u doktora nebo úřadech přijdou jeden nebo dva absolvované dvorky vhod.

 

S dostatečným počtem mincí je velice snadné používat powerupy. Sem tam se v úrovni objeví i klíč odemykající vedlejší cestičku na mapě. Odemknete bránu a získáte tím nejen novou kytku, ale i zábavné hry nesouvisející s hlavní linií příběhového módu. Podobně jako minihry v prvním díle i ty v PvsZ 2 jsou opravdu nechutně zábavné i když některé z nich v určitých momentech poněkud obtížnější. Ta hra není frustrující. V žádném případě.

Nejdůležitější jsou ale hvězdy. Jedete li podobně jako já přímo za nosem a spěcháte, na konec hry hra vás zarazí. Po poklidném absolvování desítky hlavních levelů Egyptské kampaně vás zastaví portál. Polkne si to 8 hvězd, přečtete si a zjistíte, že vám jich několik chybí.

Možnosti jak nabýt dostatečný počet hvězd je několik. Můžete se vracet do dříve absolvovaných kol a začít je plnit za přísnějších podmínek. S menším počtem kytek. Za cenu toho, že k výsadbě budete moci použít o mnoho méně políček a podobně. Někdy je to sranda a jiny zase není. Když se objeví „Zombies ate your brain“… No docela to nasere.

Účelem hry - dobré hry je pobavit a zabit haldy minut hodin i let. Dá to nějakou práci, než té hře dáte za uši.

Plants vs Zombies 2: Its About Time je zrovinka takový velikán. Já nejsem, docela určíte objektivní recenzent a ani pisatel. Vždy znovu a znovu miluju svoji hru i to jak do ní padám.

Ať už na noční směně nebo při posezení u kávy v krčmě je mi nádherně na světě tom s rostlinkami a sluníčky.

Je třeba se vracet se do známých misí a začít je plnit za přísnějších podmínek. Například chcete li si vysloužit některou z „volně ložených hvězd" zvolíte dříve absolvovaný level a zkusíte splnit úkol nebo takzvaně přeskočit o dost výše položenou laťku. Nestačí jen přežít valící se haldy. Dokázat se prokousat znovu některou z mísí v momentu, kdy nesmíte utratit vyšší počet sluníčkových kreditů než je povoleno nebo nedopustit aby vyjela některá ze záchranných sekaček... Hra v tu chvíli dostává grády a zároveň tak nějak příjemně tuhne

Pokud jste z těch, co neváháte, pustit nějaký ten cash dost mocně vám to hru usnadní. S některými rozehrávkami jsem se poměrně dost natrápil. Frustrace přicházela, zrovna když už jsem zrovna tušil happyend.  Podobně jako ve fotbale nedáš, dostaneš i tady jsem v posledních fázích často ledabyle a laxně nerozestavěl, rostlinky správně a podcenil jednu z hrozeb.

Nedostatek pozornosti hra neodpustí.

Hra se zdá byt na první pohled o něco málo vymazlenější než ta první? A výtvarné zpracování? Tak sladkou hru snad jinde nenajdete.

Na druhý pohled je to zcela jasné. Vymalovaná a hlaďoučká opravdu je. O mnoho mnoho krásnější.

Snad Nintendo čím bych chtěl, omluvit svou neznalost by mohlo nabídnout figurky sladší než kytičky co tu mám.

To vážně netuším.

 

 

ROSTLINKY NA STEROIDECH

Co mne baví strašně a moc a  vždy  se na to hrozně těším, je potrava pro kytky. Čas od času, jeden z útočících, zombie nese semínko. Po jeho eliminaci vypadne semínko, které lze použít na libovolnou kytku. Například na slunečnici a ta pak v krátkém časovém úseku sype jedno sluníčko za druhým Nebo si můžete obrnit brambůrku. Nebo na kokosový kanón. Ani ty největší zástupy hnijících pak nemají šanci. V tu chvíli jsem znovu uchylně radujícím se šťastným zvrhlíkem. A rád na Světě.

VERDIKT

Jedním prstem ovládaná a přesto nejšťavnatější svou hratelností co jsem v životě viděl. Fantasticky nakreslená a do posledního detailu promyšlená. Na základech prvního dílu přesto o tolik jiná.

Plants vs Zombies je přesně ten mainstream co si mažu na chleba. Meduju si tlustou a ještě tlustější vrstvu hratelnosti.

Bezchybný produkt a už navždy nezpochybnitelná legenda.

Byli tu falešní proroci jako série Call of Duty nebo Gejům určené indie nesmysly co jsou dobré tak leda hošanům z Games.cz.

 

N e m á m   j e d n u   j e d i n o u   v ý h r a d u.

Deset z deseti možných

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama