PlayStation 4 bude stát 399 dolarů
Novinka PlayStation 4 bude stát 399 dolarů

PlayStation 4 bude stát 399 dolarů

Michal Burian

Michal Burian

173

O sto dolarů méně než konkurenční Xbox One. To je pořádný kopanec do Microsoftu!

Reklama

Uf, Sony se opět předvedla. Na závěr své tiskové konference na E3 oznámila cenu next-gen konzole PlayStation 4, která je mnohem přívětivější než v případě konkurenčního Xbox One. Microsoft večer oznámil, že Xbox One vyjde v listopadu za 499 dolarů, zatímco Sony před malou chvilkou potěšila své příznivce cenou 399 dolarů. V Evropě pochopitelně 399 euro (10 254 Kč).

Sto dolarů je jednoduše sto dolarů. Já nechci být nijak skeptický, ale Microsoft by si měl pomalu, ale jistě kopat hrob. K tomu si přičtěte ještě, že Xbox One v tom horším případě bude vyžadovat, abyste se s konzolí jednou za 24 hodin připojili k internetu, a navíc vydavatelé mohou hodně znepříjemnit půjčování her. To u PS4 v žádném případě nehrozí, Sony bude podporovat půjčování her a nebude nikoho nutit, aby se připojil jednou za čas k internetu.

Sony rovněž potvrdila, že PS4 vyjde koncem letošního roku v Evropě a Severní Americe. Hraní přes cloud (vzdálené servery) prostřednictvím Gaikai na PS4, který vám umožní užívat si her z PS3, bude k dispozici (počínaje USA) na začátku příštího roku.

Menším mínusem bude, že multiplayer PS4 her bude vyžadovat placený PlayStation Plus účet, podobně jako Xbox 360. Plus účet by měl stát přibližně 5 dolarů/euro měsíčně. Pokud si PS+ předplatíte, získáte zdarma DriveClub PS Plus Edition (obsahuje všechny sociální možnosti a funkce) a jeden titul v digitální podobě

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama