PlayStation 5 dostává podporu přídavných SSD
Novinka PlayStation 5 dostává podporu přídavných SSD

PlayStation 5 dostává podporu přídavných SSD

Jan Urbančík

Jan Urbančík

11
Platformy PlayStation PlayStation 5

Aktualizace softwaru přináší i několik dalších novinek.

Reklama

Dlouho očekávaná aktualizace konečně dorazila. PlayStation 5 ode dneška začíná podporovat přídavné M.2 SSD, která tak mohou rozšířit základní kapacitu 825 GB. Update je však zatím pouze v betaverzi a dostupný je vybraným uživatelům v USA, Kanadě, Velké Británii, Německu či Francii. Ani ostatní majitelé PS5 už ale nejspíš nebudou muset čekat příliš dlouho.

Fungovat samozřejmě nebude jakékoli SSD, budete potřebovat M.2 PCIe Gen4. Tento typ je stále relativně nový a zatím není tolik rozšířený, ale v obchodech je bez problémů seženete. Minimální rychlost čtení je stanovena na 5 500 MB/s. Doporučen je pak také heatsink, aby se SSD nepřehřívalo. Některé disky ho mají v balení, ale pokud ne, tak se dá bez problémů dokoupit. Podrobnější požadavky naleznete na této stránce.

Oficiální podporu mezitím potvrdila společnost Seagate, konkrétně jde o SSD FireCuda 530. Samozřejmě ale můžete zvolit i jiný disk, který splňuje minimální požadavky. Mezi ty nejpopulárnější patří například Samsung 980 Pro nebo WD SN850.

Aktualizace ale přinesla i další změny. Novinkou je podporu 3D audia pro reproduktory zabudované v televizi. Zajímavé je, že konzole měří akustiku pomocí mikrofonu v ovladači DualSense.

Přepracovaná je hlavní obrazovka, kterou si můžete více přizpůsobit, to samé se týká i sekce přátel a trofejí. Změnilo se i uspořádání her, PS4 a PS5 verze jednotlivých titulů se nyní budou zobrazovat samostatně a u každé hry bude jasně napsané, o jakou se verzi se jedná. Sony tak chce zabránit zmatení, které u některých her dříve nastalo, neboť si hráči nainstalovali špatnou verzi.

Poslední novinkou je pak možnost měnit rozlišení mezi 720p a 1080p v PlayStation Now. To ale v České Republice nevyužijeme, protože zde tato streamovací služba stále není dostupná.

Pokud jste doufali v podporu VRR či rozlišení 1440p, tak bohužel musíte čekat dál. Update totiž ani jednu z funkcí nepřináší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama