PlayStation 5 hlásí největší launch v historii
Novinka PlayStation 5 hlásí největší launch v historii

PlayStation 5 hlásí největší launch v historii

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

5
Platformy PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4

Nová konzole překonává prodeje svého předchůdce.

Reklama

Není to tak dávno, co jsme vás informovali o tom, že konzole Xbox Series X|S zaznamenaly největší launch v celé historii značky. Teď ovšem společnost Sony informovala hráče podobnou zprávou. Konzole PlayStation 5 v prvních dvou týdnech od vydání překonala svého předchůdce a jedná se tedy o největší launch nejen v celé historii značky PlayStationu, ale také v historii všech konzolí.

Oficiální údaje o prodejích Sony zatím nezveřejnila, už teď ale skrze svůj oficiální Twitter účet prozradila, že PlayStation 5 překonal počáteční prodeje PlayStationu 4. V roce 2013, kdy PlayStation 4 vyšel, se po pouhých dvou týdnech od uvedení konzole na trh prodalo okolo dvou miliónů kusů. Tehdejší ředitel PlayStationu, Andrew House, prohlásil, že se jedná o „působivý a rekordní úspěch pro naši společnost a pro naše odvětví.“

Nejnovější zprávy ze strany společnosti Sony tedy naznačují, že se PlayStationu 5 prodalo více než dva milióny kusů. „Chtěli bychom poděkovat všem hráčům za to, že udělali z uvedení PS5 na trh vůbec největší uvedení konzole v historii. Poptávka po systému PS5 je bezprecedentní, proto jsme chtěli potvrdit, že do konce roku dorazí k maloobchodníkům další zásoby PS5 - zůstaňte v kontaktu s místními maloobchodníky,“ píše se v příspěvku z oficiálního Twitter účtu PlayStationu.

Konzole PlayStation 5 byla uvedená na trh 12. listopadu v Severní Americe, Japonsku, Austrálii, Singapuru, Jižní Koreji a na Novém Zélandu. O týden později, tedy 19. listopadu, byl prodej spuštěný i pro ostatní země, včetně Česka. Sony očekává, že prodeje nové konzole překonají ty z PlayStationu 4 koncem současného fiskálního roku. PlayStationu 4 se během srovnatelného období prodalo okolo 7,5 milionu kusů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama