PlayStation 5 konečně dostane podporu rozlišení 1440p
Novinka PlayStation 5 konečně dostane podporu rozlišení 1440p

PlayStation 5 konečně dostane podporu rozlišení 1440p

Jan Urbančík

Jan Urbančík

4
Platformy PlayStation PlayStation 5

Přibude také lepší organizování knihovny a další novinky.

Reklama

Od vydání aktuální generace konzolí měl PlayStation 5 oproti Xboxu Series dvě poměrně výrazné nevýhody: absence podpory VRR a rozlišení 1440p. První zmíněná funkce dorazila před pár měsíci, byť v omezené míře. Funguje totiž pouze přes HDMI VRR, jež je dostupné jen skrz porty HDMI 2.1, které ještě nejsou úplně běžné. A nyní, přibližně rok a tři čtvrtě od vydání konzole konečně přichází na řadu i rozlišení 1440p.

Společnost Sony to dnes oznámila na PlayStation Blogu, kde zmiňuje novinky, které budou už od dnešního dne dostupné pro beta testery. Tou hlavní je právě podpora 1440p, což je rozlišení, jež je u monitorů velmi rozšířené. Pokud tedy budete mít možnost v systému zaškrnutou a daná hra podporuje toto rozlišení, bude se ve 1440p renderovat. V případě, že se renderuje v ještě vyšším rozlišení, budete samozřejmě profitovat například z lepšího anti-aliasingu. Ovšem pozor, rozlišení 1440p nebude podporovat již zmíněnou funkci variable refresh rate, ta zatím zůstává pouze u Full HD a 4K. Jestli se to v budoucnu změní, to nevíme.

PlayStation 5 konečně dostane podporu rozlišení 1440p

Přibudou však i další novinky, jako třeba lepší organizování vaší knihovny her pomocí seznamů, porovnání 3D a Stereo audia pro lepší rozpoznání rozdílů nebo jednodušší přístup k aktivitám.

Co se týče sociálních funkcí, přibude posílání hlasových zpráv, možnost požádat o sdílení obrazovky při hovoru či notofikace pro přidání do skupiny ve hře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama