PlayStation 5 má dostat vylepšenou verzi s přenosnou mechanikou
Novinka PlayStation 5 má dostat vylepšenou verzi s přenosnou mechanikou

PlayStation 5 má dostat vylepšenou verzi s přenosnou mechanikou

Jan Urbančík

Jan Urbančík

8
Platformy PlayStation PlayStation 5

Na trh zamíří příští rok.

Reklama

Známý insider Tom Henderson, který dosud psal pro různé menší weby, dnes spustil vlastní magazín Insider Gaming. Jak už název napovídá, zaměřuje se na informace od zákulisních zdrojů a například o hrách, které ještě ani nebyly oficiálně oznámeny. Aby však Henderson svůj projekt nastartoval, vydal článek, který se netýká přímo konkrétní hry, ale společnosti Sony.

Podle Hendersonových zdrojů má totiž japonská společnost pracovat na vylepšeném modelu konzole PlayStation 5, tzv. šasi D. Pokud ale čekáte výkonnější hardware, tak budete zklamáni, ten má prý být téměř identický. Předností nové verze však podle Hendersona bude odnímatelná mechanika, která půjde ke konzoli připojit pomocí USB-C kabelu. Pro tyto účely bude mít tento model vzadu jeden USB port navíc. Konzole má být také lehčí a štíhlejší.

PlayStation 5 má být v této verzi prodáván separátně, nebo v bundlu s mechanikou, ta ale také půjde koupit samostatně, takže kdyby se s ní něco stalo, není problém ji nahradit. Zároveň má nový model kompletně nahradit všechny dosavadní revize PS5, a stane se tak novým standardem této rodiny konzolí.

Vypadat má každopádně podobně jako původní konzole. Přenosná mechanika půjde podle Hendersonových zdrojů ke konzoli připojit tak, aby ani nevypadala jako externí.

Bohužel to nevypadá, že bychom se nového PlayStationu 5 dočkali někdy v nadcházejících měsících. Insider v článku uvádí, že by konzole měla dorazit na trh až okolo září 2023.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama