PlayStation se v Evropě prodává čtyřikrát lépe než Xbox
Novinka PlayStation se v Evropě prodává čtyřikrát lépe než Xbox

PlayStation se v Evropě prodává čtyřikrát lépe než Xbox

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

9
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Tvrdí to zástupci Evropské komise.

Reklama

Evropská komise před nedávnem schválila prodej společnosti Activision Blizzard do rukou Microsoftu. V návaznosti na toto rozhodnutí byl zveřejněn projev evropské komisařky pro hospodářskou soutěž Margrethe Vestagerové, která v něm vysvětlila několik důvodů, jež nakonec přispěly ke schválení akvizice.

Vestagerová v první řadě prozradila, že se na evropském trhu prodá zhruba čtyřikrát více konzolí PlayStation než konkurenčního Xboxu. Z vyjádření však není zřejmé, z jakého období prodejní čísla pocházejí. Z pohledu samotných her evropská komisařka podotkla, že se podíl společností Microsoft a Activision pohybuje nad 20% pouze ve specifických segmentech a žánrech, mezi které zařadila střílečky.

Evropská komisařka dodává, že je vyšší podíl v tomto segmentu způsoben především populární sérií Call of Duty, jejíž případnou exkluzivitou by se však podle názoru Evropské komise Microsoft spíše střelil do vlastní nohy. Pro připomenutí dodáváme, že akvizici v současnosti na rozdíl od EU neschválil antimonopolní úřad ve Velké Británii, čímž se celý proces minimálně o nějaký čas protáhne a zkomplikuje.

PlayStation se v Evropě prodává čtyřikrát lépe než Xbox
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama