Plného odhalení PS5 a XSX se možná dočkáme dříve
Novinka Plného odhalení PS5 a XSX se možná dočkáme dříve

Plného odhalení PS5 a XSX se možná dočkáme dříve

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

20
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5

Je možné, že již v květnu budeme znát podobu příští generace konzolí.

Reklama

Zrušení letošní výstavy E3 z důvodu probíhající pandemie COVID-19, bude mít možná i pozitivní dopad. Na období od 9. do 11. června bylo totiž plánováno mnoho významných oznámení, ale to se letos může dost významně změnit. Podle analytika z Niko Partners Daniela Ahmada se díky tomu můžeme důležitých informací dočkat i během chystaných neveřejných akcí/streamů.

Ve svém tweetu Ahmad vyloženě uvádí, že některá odhalení jsou již nyní plánována na "mnohem dřívější" dobu, zatímco jiná se bohužel objeví "mnohem později". Podle Ahmada je údajně "první řádná ukázka konzolí/her další generace" naplánována na "mnohem dříve".

Co se týče odhalení příští generace konzolí, Ahmad dodává, že je to vlastně poprvé v historii, kdy vnější faktory, jako je pandemie COVID-19, úplně na poslední chvíli mění zažité plány velkých společností.

Veškeré toto urychlování (anebo odkládání) oznámení ještě neznamená, že se v týdnu, kdy se pravidelně koná E3, nedočkáme jiných stěžejních oznámení. Ahmad sám doplňuje, že jsou na tento týden stále naplánovány další novinky. Jednou z událostí, která se díky neuskutečnění E3 2020 objevila, je Summer of Gaming od IGN, která proběhne začátkem června. Právě zde se pravděpodobně objeví různá další stěžejní oznámení.

K domněnkám Daniela Ahmada se přidává i internetová stránka VGC a podporuje "mnohem dřívější" odhalení konzolí nové generace díky informacím od vlastních zdrojů. Jeden člověk, který má přístup k plánům společnosti Sony, prý VGC přímo řekl, že společnost nedávno naplánovala uspořádat odhalení PlayStationu 5 v květnu. Podobnou akci prý na květen chystá i Microsoft.

VGC ještě poznamenalo, že pandemie COVID-19 dost významně narušila marketingové plány společnosti Sony Interactive Entertainment, včetně třeba vydání The Last of Us Part II. Z toho vyplývá, že není úplně jasné, zda bude i nadále pokračovat s původními plánovanými daty odhalení, nebo je bude průběžně upravovat.

Podobnou tézi podporuje i Tom Phillips z Eurogameru. Podle něj se bez pevně stanovené doby zásadních oznámení v podobě výstavy E3 očekává, že se všechna důležitá oznámení rozmělní a budou letos rozložena na několik termínů. Co by bylo normálně oznámeno na E3, se dovíme v průběhu května, června, července a dalších měsíců.

Zdroj: Twitter, VGC a Eurogamet.net

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama