Age of Mythology Novinka Po 20 letech se na scénu vrací Age of Mythology

Po 20 letech se na scénu vrací Age of Mythology

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

9
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One

Takřka nemožné se stává skutečností.

Reklama

Age of Mythology je RTS, která byla vydána před dvaceti lety. Ve své éře sklidila různé ohlasy, ve své podstatě se však jednalo o fantasy (mýtickou) odnož klasického Age of Empires, takže se v něm střetávala vojska pod záštitou různých bohů, na jejichž stranu se hráč mohl přiklonit. Pro některé je to kultovní titul, jiné naopak příliš tematicky nenadchl. Rozhodně se mu však nedá upřít, že byl opravdu výrazným dílem, v jehož návrat věřilo jen opravdu malé množství skalních fanoušků. Nyní po dvaceti letech od vypuštění se komunita tohoto projektu konečně dočkala. Došlo totiž k oznámení Age of Mythology Retold.

V základu je víceméně jasné, že se Age of Mythology Retold bude obsahovat veškerý obsah, jenž byl pro titul dosud vydán. Není však zcela jasné, co nového remaster značky, která tak dlouho spala přinese v rámci hratelnosti. Jistí je pouze to, že hra dorazí na PC. Vyloženě bych však nevylučoval ani konzole Xbox, protože jak v průběhu včerejška ukázalo, série Age of Empires jim není zapovězena. Spíše naopak, čehož je důkazem oznámení Age of Empires II: Definitive Edition a Age of Empires IV pro konzole, na které dorazí v průběhu roku 2023.

A konzole společnosti Microsoft podle všeho nebudou jediným prostorem, kam bude slavná značka expandovat. Dalším směrem se stanou mobilní zařízení, protože podle nejnovějšího teaseru, se chystá Age of Empires Mobile, které se zaměří na éru rytířů. Teoreticky by se mohlo jednat o konverzi aktuálního Age of Empires IV. No máme se podle všeho nač těšit. Za sebe však musím říct, že se nemohu dočkat, až uvidím více z Age of Mythology Retold. Původní hra mi totiž nebyla zcela cizí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama