Po 33 letech končí americký magazín Game Informer
i Zdroj: Gematsu
Novinka Po 33 letech končí americký magazín Game Informer

Po 33 letech končí americký magazín Game Informer

Jan Urbančík

Jan Urbančík

6

Všichni zaměstnanci byli propuštěni, někteří o konci vůbec nevěděli.

Reklama

Herní magazín Game Informer, se sídlem v americkém městě Minneapolis, vychází už neuvěřitelných 33 let, za se kterých fyzický časopis rozšířil o web či YouTube kanál, na nichž bychom nenašli jenom klasické novinky či recenze, ale také exkluzivní záběry a preview z velmi očekávaných her. Jednalo se o jeden z největších a nejvýznamnějších herních časopisů na světě. Dnes jsme se však v rámci krátkého příspěvku na Twitteru dozvěděli, že celý Game Informer končí.

„Po vzrušujících 33 let přinášení novinek, recenzí a náhledů z neustále se vyvíjejícího světa hraní s těžkým srdcem oznamujeme uzavření Game Informeru,“ uvádí se ve zprávě. „Od raných dnů pixelových adventur po dnešní imerzivní virtuální světy, bylo nám potěšením sdílet tuto úžasnou cestu s vámi, našimi věrnými čtenáři. Náš tisk sice končí, ale vášeň pro hraní, kterou jsme spolu vybudovali, bude žít dál.“

S podrobnostmi ohledně celé situace přišel magazín Kotaku. Podle jeho informací byla na dnešek svolána schůze členů redakce, kde byli informováni o zavření společnosti a jejich okamžitém propuštění. Někteří se to tak dozvěděli na poslední chvíli, jiní ale vůbec. Minimálně jeden zaměstnanec byl zrovna na pracovní cestě a podle Alexe Van Akena, vedoucího video sekce Game Informeru, je stále několik lidí uvnitř společnosti, kteří neví, co se děje. Kotaku uvádí, že prohlášení na Twitteru ani nenapsal žádný člen týmu.

Game Informer od roku 2000 spadá pod řetězec herních obchodů GameStop, který se v posledních letech potýká s problémy, především kvůli upadajícímu zájmu o fyzické kopie her. Zpráva o konci jednoho z nejikoničtějších herních médií mimochodem přichází ve stejnou chvíli, kdy je CEO jeho mateřské společnosti GameStop Ryan Cohen obviněn z insider tradingu, kterým si měl údajně vydělat 47 milionů dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama