Frostpunk 2 Novinka Po následující týden si můžete vyzkoušet betu strategie Frostpunk 2

Po následující týden si můžete vyzkoušet betu strategie Frostpunk 2

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Vývojáři také zveřejnili nové gameplay záběry.

Reklama

Přestože očekávaná strategie Frostpunk 2 dorazí až 25. července, pokud jste si předobjednali Deluxe edici, můžete už od pondělka hrát betaverzi, která obsahuje sandbox režim Utopia, jenž je ale omezen na 300 týdnů herní doby. Beta poběží až do 22. dubna.

Reakce jsou zatím smíšené. Někteří hráči jsou zklamaní, že se pokračování hraje výrazně jinak než mechanicky jednoduchá, ale obtížnostně náročná jednička. Dvojka je výrazně komplexnější, řeší management města na mnohem větší škále a také klade ještě větší důraz na politiku. Já už betu také zkouším a někdy ke konci týdne můžete očekávat dojmy.

Pokud si Deluxe edici předobjednat nechcete, můžete se alespoň podívat na pětiminutový Gameplay Deep Dive, který vývojáři z 11 bit studios vydali. Podrobněji popisuje výrazné změny, jako je stavění městských čtvrtí, ale hlavně sociální aspekt, jenž je nyní hlavní hrozbou. Velká bouře je u konce a s ní se vypařila i jednota lidí, kteří zkrátka chtěli přežít. Nyní už se rozdělují na čím dál radikálnější frakce, které budou chtít mít vliv na budoucnost města.

Frostpunk 2 zatím vychází pouze na PC, hráči na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X|S se dočkají až později. Hra bude ode dne vydání dostupná v předplatitelské službě Game Pass.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama