Podle společnosti Apple je Epic Games Store vysoce prodělečný
Novinka Podle společnosti Apple je Epic Games Store vysoce prodělečný

Podle společnosti Apple je Epic Games Store vysoce prodělečný

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

37
Platformy Windows PC

Na světlo se dostávají nové soudní dokumenty.

Reklama

Konec soudní bitvy mezi technologickým gigantem Apple a společností Epic Games je stále v nedohlednu. S novými informacemi přichází právě Apple, který pomocí dokumentů chce doložit své tvrzení o tom, že je herní obchod Epic Games Store v současnosti prodělečný a potrvá několik let, než bude ziskový, pokud vůbec bude.

Soudní dokumenty zveřejněné tento týden odhalily, že společnost Epic poskytla minimální záruky vydavatelům ve výši 444 milionů amerických dolarů pouze pro rok 2020. Minimální záruka se vyplácí vydavateli či vývojáři bez ohledu na to, zda samotná hra vydělá dost peněz na vrácení zálohy. To je nepochybně spousta peněz, které je Epic ochoten investovat do boje nejen proti Steamu.

Nakupování exkluzivit, jak sám šéf Epicu Tim Sweeney minulý rok v červnu řekl, je podle něj jedinou účinnou strategií. Přesto z těchto exkluzivit nedokáže obchod profitovat. Apple podle nových dokumentů odhaluje ztráty společnosti Epic v obchodě Epic Games Store v roce 2019 kolem 181 milionů dolarů, a v roce 2020 se v obchodě předpokládá ztráta kolem 273 milionů dolarů. Epic připouští, že tento trend bude v bezprostřední budoucnosti pokračovat, a společnost plánuje v roce 2021 v obchodě Epic Games Store ztratit přibližně 139 milionů dolarů.

Apple dále v dokumentech uvádí, že v nejlepším případě společnost Epic neočekává, že by Epic Games Store měl kumulativní hrubý zisk před rokem 2027. „Výsledkem je, že společnost Epic financovala a musí pokračovat ve financování Epic Games Store prostřednictvím financování a kapitálu získaného z jiných částí svého podnikání, které byly neuvěřitelně ziskové již několik let,“ uvádí se v dokumentech. Tou jinou částí podnikání, která je neuvěřitelně zisková už několik let, se nepochybně myslí Fortnite.

Epic se k těmto bodům samozřejmě vyjádřil. Společnost ve své odpovědi uvedla jejich očekávání, že obchod Epic Games Store bude ziskový do roku 2023, tedy o čtyři roky dříve, než uvádí Apple. Zakladatel a CEO Epicu, Tim Sweeney, připomněl celkově vysoká čísla EGS a prohlásil, že takto prostě funguje každá investice do budoucnosti, ať už stavíte továrnu, obchod nebo hru. Podobně operuje třeba i Netflix, který v rámci budoucího růstu investuje do nového obsahu více, než kolik aktuálně vydělá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama