Podpora modů Falloutu 4 dorazí na Xbox One v úterý
Fallout 4 Novinka Podpora modů Falloutu 4 dorazí na Xbox One v úterý

Podpora modů Falloutu 4 dorazí na Xbox One v úterý

Martin Cvrček

Martin Cvrček

7

Majitelé PS4 musí nadále čekat na červen.

Reklama

Larry Hryb alias Major Nelson má soudě dle nedávného videa druhé Vánoce z faktu, že Microsoft je v rámci konzolí první, kdo umožní modování Falloutu 4. Bethesda mezitím potvrdila, že se Xbox One verze dočká podpory moddingu v úterý, tedy 31. května.

Mody kompatibilní s Xbox One verzí mohou mít nanejvýš 2 GB, ačkoliv vývojáři tvrdí, že maximální velikost se může časem zvýšit. Jinak jsou ale podmínky shodné s oficiální podporou modů na PC. Po stažení modů ze sekce Mods v menu hry se deaktivují achievementy a jakmile mod(y) aktivitujete a načtete vaši uloženou hrou, všechny další savy se budou ukládat do zvláštní sekce menu určené pro modovanou verzi hry. Původní stav navrátíte jednoduše tím, že všechny stažené mody smažete.

Samotné mody lze samozřejmě vytvářet pouze na PC za pomoci nástroje Creation Kit, který stáhnete přes Bethesda.net launcher. Pokud modder chce, aby byl jeho výtvor hratelný i na konzoli, musí mod za pomoci Creation Kitu aktualizovat.

Na podporu modů v případě PS4 verze hry si musíme počkat do června. Bližší datum vydání bohužel neznáme.

Mimochodem, Major Nelson tvrdí, že je to vůbec poprvé, co bude možné modovat hru na konzoli. To však není tak docela pravda, mody podporovala už PS3 verze Unreal Tournamentu 3 od Epicu.

A ještě jedna věc. Zájemce o postupně aktualizovaný speciál, v němž se zabývám jednotlivými DLC pro Fallout 4, musím bohužel informovat, že se poslední část textu o nedávno vydaném Far Harboru výrazně opozdí a není ani jisté, zda bude speciál vůbec dokončen. Na kód stále čekáme, DLC totiž dostáváme po jednom.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama