Pohádkové Fe dohrajete za 7 až 8 hodin
Fe Novinka Pohádkové Fe dohrajete za 7 až 8 hodin

Pohádkové Fe dohrajete za 7 až 8 hodin

Michal Burian

Michal Burian

2

Hlavní není délka hry, ale umělecká vize a zážitek, který si z hraní odnesete.

Reklama

Vydavatelská společnost Electronic Arts si za poslední dobu u hráčů dost poškodila pověst, která se s příchodem podzimních her Need for Speed: Payback a Star Wars: Battlefront 2 ještě prohloubila. Hráči jsou tak obezřetní a koupi každé hry od EA si pořádně promýšlejí. Nešťastná rozhodnutí vedení EA ale nemají vliv na připravovanou plošinovku Fe od malého švédského studia Zoink. Fe totiž mají na starost přímo vývojáři, zatímco EA se stará pouze o vydání v rámci svého indie programu EA Originals.

Andreas Beijer ze studia Zoink Games si v rozhovoru pro WCCF Tech spolupráci s Electronic Arts pochvaluje a tvrdí, že se vydavatel nepletl do náplně a umělecké vize samotné hry.

Co se týče samotné délky hry, Beijer prozradil, že Fe dohrajete za nějakých 7 až 8 hodin. Poté máte možnost se toulat po světě a hledat další neobjevená tajemství. Podle vývojáře je důležitý samotný zážitek, který si z hraní odnesete.

Kde brali autoři inspiraci? Většina zaměstnanců studia Zoink Games vyrůstala v severských zemích a jako děti poslouchali příběhy a pohádky, které se točí kolem tajemných, děsivých lesů. Pokud máte takové příběhy rádi, Fe by mělo být právě pro vás.

Ve Fe se dostanete do tajemného lesa v kůži malého zvířátka. Les obývají další druhy podivných zvířátek, přičemž každý druh se domlouvá svým specifickým zvukem připomínajícím písničku. Když se tuto písničku naučíte, dostanete se hlouběji do příběhu, odemknete si další část světa a v neposlední řadě odhalíte vztah s přírodou. Samotné zvuky srovnávají autoři s energií, jež vše spojuje.

Prostřednictvím zvuku budete komunikovat s dalšími zvířaty a rostlinami, což vám pomůže v postupu hrou. Hádanky ale nejsou založeny na zvuku, nýbrž zvuk je nástrojem k jejich vyřešení. Například se můžete spřátelit s jelenem, který svým zvukem přiměje rostliny, aby vám pomohly dostat se výš, slouží jako výtah. Poté vás jelen může tento zvuk naučit. Díky tomu má být hráč součástí světa. Z toho důvodu jsou schopnosti rozděleny do dvou větví: flóra a fauna.

Pokud budete hrát Fe na nejnovějších konzolích, tak na Xboxu One X dosáhne hra rozlišení 4K (2160p) a 30fps a na PS4 Pro to bude 1260p a 30fps. Fe má vypadat dobře i na Nintendu Switch, ale tam nebyl Beijer konkrétní.

Fe vyjde 16. února na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama