Pokémon Sun a Moon představují nejen legendární pokémony!
Pokémon Sun and Moon Novinka Pokémon Sun a Moon představují nejen legendární pokémony!

Pokémon Sun a Moon představují nejen legendární pokémony!

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

7

Alola Region, QR skener, Pokédex a ještě něco navíc, včetně velkého množství ukázek ze hry.

Reklama

The Pokémon Company slíbila před časem uveřejnit nové informace o hrách Pokémon Sun a Pokémon Moon. A protože se sliby mají plnit, vývojáři sami dost dobře vědí, co to je naštvat hráče, můžeme vám pomalu představit dvojici legendárních pokémonů, místo zvané Alola, nový Pokédex nebo funkci QR skeneru.

Prvním legendárním Pokémonem je Solgaleo. Patří do kategorie slunečních pokémonů, je vysoký 3,36 metru a váží 230 kg. Jde o typ psychický/ocelový a nejdůležitější schopností je celokovové tělo.

Již od dávných dob byl Solgaleo brán jako emisar slunce, s úctou se o něm mluvilo jako o "šelmě, která pohlcuje slunce". Solgaleovo tělo má obrovské množství energie a při aktivitě vyzařuje obrovské množství světla. Jeho hříva se vždy otáčí za sluncem a jeho útok Sunsteel Strike má sílu meteoru a zraňuje bez ohledu na schopnosti svého cíle. Díky celokovovému tělu nemají protivníkovy akce a schopnosti žádný vliv na jeho statistiky.

Druhým legendárním pokémonem je Lunala, patřící mezi měsíční pokémony. Je vysoký 3,95 metru a váží 120 kg. Jde o typ psychický/duch a nejdůležitější schopnost stínový štít.

Stejně jako je Solgaleo brán jako emisar slunce, Lunala vyslanec měsíce a nazýván je "šelmou, která přivolává měsíc". Lunala dokáže pořád absorbovat světlo a převádět jej na energii. Svými roztaženými křídly pohlcuje okolní světlo, které pak září jako srpek měsíce. Což trochu evokuje noční oblohu. Útok Moongeist Beam vypadá jako paprsek světla, který naprosto ignoruje schopnosti cíle. Díky schopnosti stínového štítu dokáže při plném HP snížit celkové množství utrženého zranění.

Nové pokémonní dobrodružství se odehrává v místě zvaném Alola. Centrum Aloly je vlastně čtveřice ostrovů, bohatých na přírodní krásy a umění. Právě zde se nachází opravdu hodně pokémonů, které jste ještě jinde nemohli nikdy spatřit. Zároveň zde potkáte mnoho nových lidí, nosících velmi barevné oblečení a mající vždy úsměv na tváři.

Ve hrách Pokémon Sun a Moon je jen na vás, jestli budete dívkou nebo chlapcem. Změnit můžete navíc nejen jméno, ale i svůj vzhled.

Vaše kroky bude sledovat, a vašim mentorem bude, profesor Kukui. Je sice spolehlivý, ale jeho vzhled na to nevypadá, protože nosí laboratorní plášť jen ledabyle přehozený přes sportovní oblečení. Bere výzkum velmi vážně, a pokud jde o pokémonní útoky, občas se jimi nechává i zasáhnout.

Dostanete také dvojici nových kamarádů. Lillie pracuje u profesora Kukui jako asistentka a nemá moc ráda pokémonní souboje. Raději si čte, ale v příběhu hry bude hrát velmi důležitou roli. Druhým kamarádem bude Hau, mladík s velkou chutí k jídlu. I když nepochází přímo z Aloly, má slabost pro místní lahůdku malasada a vždy a všude hledá obchody, kde by ji mohl koupit.

A koukneme se na nějaké ty herní možnosti. Pokémon Sun a Pokémon Moon obsahují funkci QR Scanner. Jde o to, že díky QR kódům můžete zjistit další informace o pokémonech. Tyto kódy naleznete skoro všude, takže nezbývá než zkoušet skenovat. Skenováním speciálních QR kódů pak můžete své pokémony zaregistrovat do svého Pokédexu a zjistit si, kde na Alole žijí. Navíc pokud již nějakého toho pokémona ulovíte, můžete kamarádovi v Pokédexu ukázat příslušný QR kód, ten si jej může naskenovat, a vy se tím pádem podělíte o místo jeho výskytu.

A když už jsme u Pokédexu, je důležité zmínit další novinku. Pokédex je určený pro zaznamenávání informací o pokémonech. Zde ale vaše postava dostane od profesora Kukuie speciální Pokédex, známý jako Rotom Pokedex. Jeho jméno je odvozeno od Rotoma, pokémona, žijícího v různých elektronických přístrojích. Z Pokédexu se tak stává něco víc než jen obyčejný přístroj, ale jde o mašinku s vlastní osobností. Rotom Pokedex ukazuje vaši aktuální polohu a vaše další cíle a také vám dokáže poradit, kam máte na základě rozhovorů pokračovat. Rotom Pokédex je extrémně vzácné zařízení a v zemi existuje pouze několik trenérů, kteří jej vlastní.

Nintendo pak dále také prozradilo, že se chystá oznámit další novinky o hrách Pokémon Sun a Poké Moom během live stream Nintendo Treehouse Live E3 2016.

Pokemon Sun a Moon vyjde v Evropě pro 3DS 23. listopadu.

Solgaleo

Lunala

Alola

Naši hrdinové

Profesor Kukui

Lilie

Hau

Pokédex

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama