Pokračování Alana Wakea stále ve vzduchu
Alan Wake Novinka Pokračování Alana Wakea stále ve vzduchu

Pokračování Alana Wakea stále ve vzduchu

Michal Maliarov

Michal Maliarov

Oskari Hakkinen z Remedy se vyjádřil k spekulacím ohledně druhého dílu hororového thrilleru Alan Wake, který prý vývojáři stále nemohou oficiálně potvrdi. Důvodem tomu je částečně i Microsoft, který chce více stažitelných epizod pro díl první.

Reklama

V rozhovoru pro IGN Hakkinen řekl: „Microsoft nám předhazuje nápady ohledně dalších epizod, my jsme ale malý tým. Pokud bychom oznámili druhý díl, což chceme udělat relativně brzy, vývoj dalších epizod pro první díl už bychom nezvládli.“

Ačkoli si je Hakkinen jistý, že se první chystaná epizoda mezi hráči chytí, chce Remedy počkat na čísla, než rozhodně další postup. To ale nemění nic na tom, že chce studio pohnout dopředu co nejdříve.

„Myslím, že se Alan Wake zařadil do porftolia Microsoftu úspěšně. Nevidím žádný důvod, proč bychom nepokračovali ve spolupráci i nadále a neobnovili stojaté vody druhým dílem. Pokračovaní zajisté chceme,“ dodal.

Nakonec řekl Hakkinen příjemnou zprávu ohledně doby vývoje. Ta by totiž v případě dvojky mohla zabrat přibližně 18 měsíců. „Max Payne nám trval dlouhých 5 let. Druhý díl jsme stihli za 18 měsíců. Myslím, že je tu určitá šablona.

První epizoda pro thriller Alan Wake zvaná The Signal bude k dispozici 27.července letošního roku za 560 MS bodů, nebo zcela zdarma, pokud jste si pořídili plnou hru hned na začátku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama