Pokud používáte mody v GTA Online, tak dostanete ban
GTA 5 Novinka Pokud používáte mody v GTA Online, tak dostanete ban

Pokud používáte mody v GTA Online, tak dostanete ban

Jan Kalný

Jan Kalný

45

Pokud hrajete GTA Online a používáte nějaký mod, můžete dostat dočasný i permanentní ban. <strong>Jak to bude s češtinou?</strong>

Reklama

Že se série Grand Theft Auto moduje odjakživa ví každý. A že zatím poslední díl nebude výjimkou, bylo asi jasné. Naneštěstí to ale není tak jednoduché. Jeden z posledních větších patchů do GTA V totiž zabraňuje používání modu využívající Script Hook V (což je většina). Proti komunitě je ovšem těžké bojovat a autor zmíněného softwaru už vydal novou verzi, která tuto ochranu obchází a stejně tak pracuje na další verzi, která bude zabraňovat hraní v online režimu.

Jakkoliv vesele to ale může znít, má to i svou stinnou stránku. Rockstar totiž začal banovat kohokoliv, kdo používá jakýkoliv mod v GTA Online. Dokonce i mody, které nijak nezasahují do hraní ostatních hráčů.

Na Redditu se rozjela poměrně velká diskuse na toto téma. Rockstar opravdu banuje ve velkém. Většina banů je naštěstí dočasná (zpravidla dva týdny), je ale spousta případů, kdy už si dotyčný nezahraje.

Samozřejmě se tak počet cheaterů na serverech snížil, ale zároveň se snížil i počet normálních hráčů. Používáte například FOV Mod? Pak si dejte bacha. Je velký šance, že dostanete ban minimálně na dva týdny.

Často se také objevují i případy, kdy hráči nepoužívali žádný mod a stejně byli zabanovaní. V takovém případě jde samozřejmě o chybu a mělo by stačit napsat na podporu. Máte také smůlu i v případě, pokud využíváte chyby hry nebo hacker ovlivní váš účet, takže pokud od někoho dostanete peníze, které nezískal „čestně”, tak si dejte pozor.

Pokud dostanete ban, zjistíte to tak, že vás hra automaticky vykopne do singleplayeru. Nad mini-mapou pak můžete najít informace o tom, kdy (jestli vůbec) vám ban skončí. Stejně tak vám přijde e-mail informující o tom, co se stalo. Můžete mít sice dočasný ban, ale stejně tak můžete mít permanentně zablokovaný například voice-chat, nebo můžete být vhozeni do Bad Sports.

Rockstar se ke všemu zatím nevyjádřil, ale nečekáme nic veselého. Zdá se, že poslední dny jsou pro uživatele modů opravdu těžké.

Jak to bude s češtinou?

Jednání Rockstaru ovlivňuje i připravovanou fanouškovskou češtinu do PC verze Grand Theft Auto V. Čeština sice bude, ale vzhledem ke zmíněným kontrolám nejspíš nebudou smět hráči s češtinou do GTA Online.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama