Poslechněte si ukázku soundtracku Prey od Micka Gordona
Prey Novinka Poslechněte si ukázku soundtracku Prey od Micka Gordona

Poslechněte si ukázku soundtracku Prey od Micka Gordona

Martin Cvrček

Martin Cvrček

1

Tvůrci popisují Prey a jeho hudební doprovod jako western ve vesmíru.

Reklama

Australský skladatel Mick Gordon je v posledních letech jedním z nejoblíbenějších autorů herních soundtracků. Aby také ne, když má na svědomí hudební doprovod her Wolfenstein: The New Order, Wolfenstein: The Old Blood, Killer Instinct a Doom. Právě díky Doomovi se Gordonova tvorba dostala do povědomí mnoha hráčů.

Většinu zmíněných her vydávala Bethesda, a tak byl Mick Gordon povolán k dalšímu počinu, který má Bethesda ve svém portfoliu - k Prey od Arkane Studios. Prey je psychologický thriller, takže se jeho hudba přirozeně dost liší od toho, co jsme mohli slyšet v Doomovi. Je inspirovaná italským discem z 80. let a má připomínat Daft Punk, Kavinsky, Justice a další.

Kreativní ředitel Raphael Colantonio na webu Bethesda.net uvádí, že se mu vážně líbil Gordonův soundtrack Wolfensteina a během vývoje hry Mick Gordon přišel se zkouškou, která připomínala doprovod westernů Sergia Leoneho smíchaný se syntetickou hudbou z 80. let. Z toho vzešlo označení Prey jakožto westernu ve vesmíru a tento termín udával Gordonovu další práci na soundtracku hry.

Níže si můžete poslechnout část skladby Everything Is Going to Be Ok. Celou verzi najdete na webu Spotify. Zatím není jasné, zda bude celý soundtrack k dispozici samostatně a jestli ano, tak v jaké podobě. Kupříkladu samostatný soundtrack Dooma se dostal do prodeje několik měsíců po vydání hry, ale zároveň si ho lze poslechnout zcela zdarma a bez omezení na YouTube.

Fanoušky Micka Gordona a jeho tvorby pak jistě potěší, že Prey není jediný projekt, na němž se podílí. Gordon spolupracuje na vzniku dlouho vyvíjené indie hry Routine a v rozhovoru pro YouTube kanál Noclip zmínil, že má prsty a noty i v dalších projektech. Jeden z nich už byl oznámen, ale Mick Gordon o něm nemůže mluvit. To bude nejspíš Quake Champions. Další hra má být oznámena na letošní E3, což by mohl být Wolfenstein: New Colossus. Známý skladatel se podílí i na počinu, který bude nejspíš oznámen až za dva roky, a na ještě jednom projektu, na nějž si nejspíš počkáme pěkných pár let. Mick Gordon má tedy o zábavu postaráno a nejen Bethesda ho zjevně nenechá vydechnout.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama