Poslední patch zhoršil chod GTA V na PC
GTA 5 Novinka Poslední patch zhoršil chod GTA V na PC

Poslední patch zhoršil chod GTA V na PC

Jan Kalný

Jan Kalný

51

<strong>Aktualizace. Nový patch by měl tyto problémy už opravit.</strong>

Reklama

Aktualizace: Na Rockstar se nedávno spustila vlna kritiky díky patchi 1.28, který nejen, že pro mnohé zhoršil výkon hry v singleplayeru i GTA Online, ale také znemožnil používání některých modů. S některými šly dokonce snímky za sekundu klidně až do jednociferných hodnot.

Rockstar si naštěstí těchto chyb všiml téměř hned a už stihl vydat nový patch, který by měl údajně tyto problémy opravit. Zároveň ale také přidal malé oznámení.

„Zaznamenali jsme určité problémy při používání modů v singleplayeru. Jak už jsme ale několikrát předtím říkali, nesnažíme se hráčům zamezit používání modů v singleplayeru a ani nedáváme do hry žádné ochrany, které by něco takového měly dělat. Naším cílem je pouze zabránit používání modifikací v GTA Online, aby nemohli hráči získávat výhodu a nekazili zážitek ostatním hráčům. Upozorňujeme ale, že mody jsou stále neautorizované, to znamená, že nemusí správně fungovat nebo se mohou chovat zvláštně. Hráči je tudíž používají na vlastní nebezpečí,” dočteme se na oficiálně podpoře Rockstaru.

Nový patch už by měl jít stáhnout, a pokud jste tedy měli problémy, můžete doufat, že už jsou nyní opraveny.

Původní zpráva

Grand Theft Auto V bylo mnohými označováno za hru s tou nejlepší optimalizací na PC za několik posledních let. Já osobně se k takovým řadit nemůžu a jsem jeden z mála, komu hra nešla dobře už od začátku. Jak to tak ale vypadá, s každým novým patchem ke mně přibývá více a více lidí.

Nejnovější patch s číslovkou 1.28, který do hry přidal nová vozidla, zbraně, oblečení a další věci, dělá se hrou divy.

Na fórech hry si začali všichni stěžovat, že jim padají fps ve hře. A to jak v singleplayeru, tak Online. Tvůrci povedeného modu LSPD First Response se na svém Facebooku vyjádřili, že hlavní příčinou je nová „ochrana”, která má za cíl vytlačit cheatery ze hry tím, že se více a více omezuje modování. Pokud například používáte zmíněný mod, může vám fps spadnout klidně až na nemyslitelné tři snímky za sekundu, „i na těch nejvýkonějších sestavách dnešní doby,” jak se můžete dočíst ve vyjádření autorů modu.

Rockstar naštěstí o problémech ví a už všechno řádně prozkoumávají. Můžeme tak jenom doufat, že tyto problémy nepotrvají dlouho, protože PC verze GTA ve většině případů byly vždy založené na spoustě modů. A byl by nesmysl něco takového hráčům odepřít. Rockstar bude muset zkrátka najít jiné řešení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama