Posune čtvrtý Unreal Engine novou generaci her na zcela novou úroveň?
Novinka Posune čtvrtý Unreal Engine novou generaci her na zcela novou úroveň?

Posune čtvrtý Unreal Engine novou generaci her na zcela novou úroveň?

Redakce

Redakce

218

Blíží se oznámení zbrusu nových AAA titulů + rendery pořízené Unreal Enginem

Reklama

Tim Sweeney, zakladetel Epic Games, potvrdil, že se na E3 dočkáme spousty nových her, které poběží na Unreal Engine 4. Většina z nich ještě nebyla představena ani oznámena. Průběžně se prý máme těšit na záplavu nových AAA her. "Svět se mění, zdá se, že teď vychází sotva třetina tří-áčkových her, co dřív a stojí třikrát tolik. Myslím, si, že směřujeme k budoucnosti, ve které budou AAA hry v menšině", postěžoval si Sweeney.

Zároveň potvrdil, že kromě mnoha her od partnerských studií, i samotný Epic pracuje na vlastních titulech a bude v tom i nadále pokračovat. Snaží se tak vyvrátit tvrzení, že se nyní již soustředí pouze na tvorbu grafického enginu. Na Unreal Enginu v současnosti pracuje více než stovka vývojářů z Epic Games a další stovka přispívá k vývoji her, které bude engine pohánět. "Vývoj her je neoddělitelný od práce na samotném enginu, který je postaven na zpětné vazbě právě z vývoje našich her."

Neoznámené high-end tituly jistě předvedou svou technickou dokonalost, ale Epic se současně snaží podpořit také indie vývojáře a tak zpřístupnil všechny své vývojářské nástroje pro PC a mobilní platformy včetně zdrojových kódů Unreal Enginu formou předplatného. "Naši snahou je zpřístupnit nástroje indie vývojářům podobně jako byste platili za MMO." Při menším počtu AAA her je prý potřeba vyplnit také ten prostor mezi tím.

Na internetu se zároveň objevily záběry renderované v 8K rozlišení, pořízené z technologického dema Unreal Engine 4. Kompletní galerii v původním rozlišení si můžete stáhnout z Flickeru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama