Povedlo se vám získat nový Xbox?
Novinka Povedlo se vám získat nový Xbox?

Povedlo se vám získat nový Xbox?

Martin Zavřel

Martin Zavřel

25
Platformy Xbox Xbox Series X|S

Pokud ano, podělte se s námi o vaše dojmy z něj.

Reklama

Ačkoliv jsem si vědom, že se na mnoho hráčů dnes nedostalo, přesto bych rád věnoval pozornost dnešnímu slavnostnímu dni, kdy na světový trh, včetně toho českého, Microsoft uvedl novou generaci své konzole Xbox. Největší radostí pro zapáleného hráče je samozřejmě vždy skvělá nová hra, nicméně nový hardware má za ní bezesporu velmi těsné druhé místo. A řekněme si to na rovinu: dosluhující generace konzolí již opravdu zaslouží nahradit něčím výkonnějším, rychlejším a tišším. PC hráči to samozřejmě moc dobře znají a řeší tak nějak průběžně... ale konzoloví hráči to nezažijí tak často, takže si to tím víc užívají.

Povedlo se vám získat nový Xbox?

Také do redakce (která nicméně operuje tyto týdny z velké části jako home office) nám konzole dorazila a mohu se tedy podělit alespoň o velmi stručné první dojmy. Jak už nejspíš dobře víte, Xbox Series X je mimořádně působivě zabalený, takže otevření krabice a vyjmutí "černého monolitu" je zážitek sám o sobě.

Povedlo se vám získat nový Xbox?

Stejně robustně, stylově a moderně působí i proces zapojení konzole - zatímco si stahuje update firmware, už můžete nastavovat její vlastnosti (napájení, soukromí, profil atd.) propojením přes mobil. Následně vás zaskočí svižnost celého systému v hlavním menu - zdá se to jako drobnost, ale ve skutečnosti to citelně mění zážitek z "práce" s konzolí. S tím souvisí také bleskové loadingy her. Z těch na mne zatím největší dojem udělala překvapivě Ori and the Will of the Wisps, kde se doteď nemohu rozhodnout, zda je hezčí absurdně detailní 6K režim nebo magicky plynulý 4K 120Hz režim - oboje na dvoumetrové moderní televizi vypadá neuvěřitelně.

Povedlo se vám získat nový Xbox?

Součástí kouzla Xboxu je také pohled do knihovny Xbox Game Pass, kde dnes přibyly i desítky her od EA, takže jsem opravdu nevěděl, co stáhnout dřív (sjet si znovu trilogii Dead Space nebo trilogii Crysis mám chuť většinu dní i tak). A nesmím zapomenout absolutní tichost konzole, i když to tedy byl spíš problém druhého tábora.

Samozřejmě v následujících dnech budeme testovat především Series X|S vylepšené hry, jako jsou Gears 5.

Povedlo se vám získat nový Xbox?

Pokud jste fanouškem Xboxu a patříte mezi ty šťastné, kterým se dnes povedlo konzoli přinést domů, napište nám svoje dojmy z ní na redakční Twitter nebo Facebook. Pokud zároveň přiložíte i fotografii svého nového herního setupu, zveřejníme ji zítra v dalším článku na toto téma.

P.S. Pokud se na vás dnes konzole nedostala, samozřejmě je mi to líto a nezapomínám na vás. Neberte prosím podobné články jako nějakou provokaci nebo sypání soli do rány, nýbrž jako příležitost dozvědět se více o tom, na co se můžete těšit v (snad) brzké budoucnosti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama