Práce na Prey 2 skončila pár měsíců po odhalení hry
Prey 2 Novinka Práce na Prey 2 skončila pár měsíců po odhalení hry

Práce na Prey 2 skončila pár měsíců po odhalení hry

Michal Burian

Michal Burian

10

Na konci roku 2011 se uzavřel příběh eventuálního pokračování sci-fi akce Prey od Human Head Studios.

Reklama

V polovině března 2011 se začal oficiálně psát příběh Prey 2, který nedopadl vůbec dobře. Human Head Studios již nějakou dobu pracovalo na pokračování sci-fi akce z roku 2006, ale dlouho to netrvalo. Hra sice byla oznámena v březnu 2011, detailního představení se dočkala ale až v červnu téhož roku na E3 v Los Angeles. Tou dobou bylo vše ještě v pořádku. O pár měsíců později se ale situace otočila.

Na konci roku 2011 totiž Bethesda zastavila práce na Prey 2, což bylo jen několik měsíců po velkém překvapení na již zmíněné E3.

„Práce na Prey 2 jsme zastavili těsně před koncem roku 2011. Celkově jsme na hře pracovali téměř dva roky. Byli jsme blízko alfě, kdy byl hotov hlavní obsah,“ prozradil Chris Rhinehart, šéf vývoje Prey 2, pro Develop.

Ve svém vyprávění pokračoval a upřesnil, že byli ve fázi, kdy je možné udělat krok zpět a upravit či dokonce kompletně změnil různé věci v editoru.

Na konci roku 2011 tak členové Human Head Studios věděli, že Prey 2 už neudělají. Tou dobou ale fanoušci vůbec nic netušili. O zrušení se začalo neoficiálně mluvit až v březnu 2012. O pár dnů později hra zmizela z oficiálních stránek Bethesdy, což vydavatel později vysvětloval tím, že hra není připravena a byla odložena, aby splnila očekávání hráčů.

„Bethesda uvedla své důvody, které vedly k zrušení hry v říjnu 2014 a netřeba říkat, že máme vlastní pohled na věc. Ten se liší od důvodů vydavatele,“ přidal se Tim Gerritsen. K tomu Norm Nazaroff (šéf Human Head) dodává, že v týmu si jsou jisti, že kdyby Prey 2 vyšlo na PC, PS3 a Xbox 360, tak by šlo o jednu z nejlépe vypadajících her pro předešlou generaci konzolí.

Prey 2 bylo oficiálně zrušeno až v říjnu 2014. Co se tedy s hrou dělo od konce roku 2011 do října 2014? To je otázka, na kterou tak úplně neznáme odpověď. Má se ale za to, že Prey 2 dostali na starost tvůrci Dishonored ze studia Arkane, což později potvrdily i údajné uniklé e-maily. Bethesda ale vývoj Prey 2 ve studiu Arkane popřela.

Připomeňme si ještě prohlášení Bethesdy ohledně zrušení Prey 2: „Byla to hra, které jsme věřili, ale nikdy jsme neměli pocit, že se dostala do stádia, kde jsme ji chtěli mít. Nenašli jsme tu správnou cestu. Hra nesplňovala náš standard kvality, proto jsme se rozhodli ji zrušit. Už není ve vývoji. Nebylo to snadné rozhodnutí, což mělo za následek, že jsme o hře moc nemluvili.“ K tomu Pete Hines, viceprezident Bethesdy, ještě přidal, že jednoho dne by se Prey mohlo vrátit, pokud dostanou nějaký dobrý nápad.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama