Pražskou pobočku 2K Czech čeká uzavření
Mafia Novinka Pražskou pobočku 2K Czech čeká uzavření

Pražskou pobočku 2K Czech čeká uzavření

Martin Cvrček

Martin Cvrček

30

Soudě dle zpráv, které se objevily během posledních 24 hodin, bude pražská pobočka 2K Czech uzavřena a prostředky studia se přesunou do Brna a do USA.

Reklama

Včera přišel server Games.cz se zprávou, že pražská pobočka studia 2K Czech bude během následujících měsíců uzavřena a většina jejích aktivit bude přesunutá do původního studia v Brně. Přibližně 8 zaměstnanců prý dostalo výpověď a ostatním byla nabídnuta pracovní pozice v Brně nebo v americkém 2K Games.

Britský Eurogamer dnes získal od 2K UK vyjádření, které informace potvrdilo. Z důvodu centralizace prostředků byl tým 2K Czech z Prahy přesunut do Brna a navíc byly některé vývojové prostředky z Brna a z Prahy přesunuté do centrály 2K Games v Novatě v Kalifornii.

Přesun prý posílí integraci 2K Czech s ostatními 2K studii a lépe sladí jejich obchodní praktiky. Kvůli tomuto přeskupení došlo ke změně počtu zaměstnanců a zrušení několika pracovních pozic.

Pražské 2K Czech, které má na svědomí tenis Top Spin 4, Illusion engine a vývojové nástroje pro Mafii 2, tedy opravdu zavírá krám a jeho prostředky budou přesunuty do Brna nebo do USA. Je otázka, jak to studio ovlivní. Dá se však očekávat, že na novém projektu 2K Czech bude spolupracovat více studií pod záštitou 2K Games.

Osobně si však myslím, že ať už 2K Czech pracuje na Mafii 3 nebo něčem zcela odlišném, nevěstí to pro hru nic dobrého. Spolupráce několika studií na jednom projektu sice nese slušné množství pozitiv, ale i dost negativ v čele s klasickou situací, kdy "levá ruka neví, co dělá pravá" a výsledný produkt může být spíše slepenec separátně vyvíjených částí než celistvá hra.

Ale uvidíme, s čím se 2K Czech vytasí. Mohl by to prozradit slibovaný nový web studia, který měl být hotový už loni v létě? Možné to je. Není to každopádně poprvé, co v 2K Czech nastal takový binec. Vzpomeňte si na masivní propouštění zaměstnanců v roce 2011. Za zmínku stojí třeba i nedávný odchod Václava Krále, který měl na svědomí jízdní model obou dílů Mafie.

thx fanstránce mafia.czech-games.net za upozornění

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama