Přeběhlíci z Respawnu se vracejí zpátky do Infinity Ward a mají chystat Modern Warfare 4
Novinka Přeběhlíci z Respawnu se vracejí zpátky do Infinity Ward a mají chystat Modern Warfare 4

Přeběhlíci z Respawnu se vracejí zpátky do Infinity Ward a mají chystat Modern Warfare 4

Vojtěch Zikán

Vojtěch Zikán

16
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Podle spekulací za jejich návratem stojí příprava Call of Duty: Modern Warfare 4.

Reklama

Když v letech 2010 odešli ze studia Infinity Ward zakladatelé Vince Zampella a Jason West, odštěpila se zároveň velká část týmu. Po odchodu založili studio Respawn pod křídly EA a začali pracovat na nové sci-fi značce Titanfall. Po odchodu klíčových lidí se Infinity Ward dostávalo často do problémů, kdy nestíhalo včas dokončit rozpracované projekty či docházelo k dalšímu odchodu zaměstnanců.

Avšak vypadá to, že se všechno vrací ke starému. Na Redditu se objevil seznam několika zaměstnanců studia Respawn, který měli podle všeho přejít zpátky k Infintiy Ward a obsadit vysoké pozice. Má se jednat o lidi jako jsou Geoffrey Smith (Multiplayer Design Director), Dom McCarthy (Producer), Mark Grigsby (Animation Director) a další.

Aby toho nebylo málo, na adresu Infinity Ward se ozval Matt Harris, známý insider, který v polovině dubna prozradil skoro přesně obsah nadcházejícího Black Ops 4. Tentokrát přišel s tím, že Call of Duty v roce 2019 by mělo být Modern Warfare 4. Ačkoliv se o pokračování veleúspěšné série mluví již od roku 2011, teprve teď se to začíná brát s větším důrazem. Web CharlieIntel potvrzuje, že informace od Matta Harrise je v souladu s tím, co slyší od svých zdrojů o MW4. Celé této teorii navíc nahrávající vracející se vývojáři, kteří se podíleli na vývoji prvních dvou dílů série Modern Warfare.

Ať či onak, oficiální informace se nedozvíme dříve než na začátku roku 2019. Do té doby bude pro Activision hlavní Black Ops 4 a zbytek Season Pass sezóny pro WWII. Na jednu stranu by nebylo nic divného na tom, že by po dlouhých osmi letech vyšlo nové Modern Warfare. Samotná série vydělala Activisionu velký balík peněz. MW3 dosáhlo v prvních 18 dnech částky více jak miliardy dolarů a je nejprodávanějším dílem celé série. Navíc Infinity Ward se v posledních letech nedaří – slabé prodeje a horší recenze u Ghosts a méně okouzlující a hůře prodávající předloňské Infinite Warfare je dokonce jedno z nejméně úspěšných dílů, a to i přes povedenou kampaň.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama