Před 20 lety vznikal Rayman pro SNES
Rayman Novinka Před 20 lety vznikal Rayman pro SNES

Před 20 lety vznikal Rayman pro SNES

Michal Burian

Michal Burian

2

Pokud se chcete trápit s emulátorem, můžete si zahrát prototyp. Nebo se jen podívejte na video.

Reklama

Před více než dvaceti lety pro konzoli Super Nintendo Entertainment System vznikala hra s populárním Raymanem. Ten se poprvé objevil v roce 1995 od Michela Ancela a jeho týmu ze studia Ubisoft Montpellier. Právě Ancel loni prozradil, že v minulosti vznikala tahle plošinovka pro SNES, ale bohužel nikdy nespatřila světlo světa. Dnes se s ní pochlubil vývojář Omar Cornut, který na internet nahrál nejen gameplay video, ale rovněž samotný prototyp. Ten je v hodně raném stádiu. Pokud si ho ale chcete na PC zahrát a trápit se s emulátorem, tak můžete – stahujte zde (733 MB). Ostatní ale spíše využijí již umíněné video. Už jen z toho důvodu, že prototyp vlastně nic nenabízí a jde jen o vizi jeho tvůrců.

V éře SNES ale mohlo jít o hit. Podobné hry byly a jsou na konzolích velmi populární a nejspíš by byl i Rayman. Ostatně jeho první díl pro Atari Jaguar, PS1, Sega Saturn, MS-DOS, GBC, GBA nebo PSP to dokázal.

Když jsem sledoval video, dostal jsem chuť si zahrát Raymana. Bohužel poslední pořádné dobrodružství ze světa této plošinovky vyšlo v roce 2013 - Rayman Legends pro PC, PS3, Xbox 360, Wii U, PSV a později také na PS4 a Xbox One. Snad se Ubisoft k této sérii jednoho dne vrátí a přinese nám další skvělý díl.

Připomeňme, že Michel Ancel má v současné době plné ruce práce. Ve spolupráci s Ubisoftem tvoří Beyond Good & Evil 2 pro PC, PS4 a Xbox One a ve svém studiu potom open-world akční adventuru WiLD pro PS4

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama