Představena next-gen vylepšení pro Fortnite
Fortnite Novinka Představena next-gen vylepšení pro Fortnite

Představena next-gen vylepšení pro Fortnite

Ondřej Partl

Ondřej Partl

10
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Rychlé načítání, dynamický svět a lepší FPS.

Reklama

Dvě věci jsou v aktuálním videoherním světě jasné. Nové konzole od společností Sony a Microsoft jsou již za rohem a Fortnite (především tedy jeho battle royale verze) je stále jedním z nejpopulárnější titulů na trhu.

Proto je naprosto logické, že Epic Games své dílo řádně upraví právě pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S, na nichž se v rámci konzolí dočkáme zatím toho nejlepšího a nejplynulejšího zážitku.

Zatím ale nebylo příliš jasné, na co všechno se mohou hráči na next-genu těšit, což ovšem bylo nedávno napraveno, kdy autoři odhalili seznam vylepšení, kterých se jednotlivé stroje dočkají.

Co se týče Xboxu Series X, tak ten se dočká rozlišení 4K a plynulých 60 snímků za sekundu a navíc se dočká i lepšího vizuálu a více dynamického světa, kdy stromy budou například reagovat na exploze. Xbox Series S se bude muset spokojit s rozlišením 1080p a 60 FPS, avšak většina vizuálních vylepšení bude přítomna i zde. Obě verze nicméně podporují hraní ve split-screenu v 60 FPS a taktéž velice rychlé načítání.

Majitelé PlayStationu 5 se ve své podstatě mohou těšit na to samé, jako vlastníci Xboxu Series X, což znamená rozlišení 4K, 60 FPS, vylepšený vizuál, dynamický svět, split-screen v 60 FPS a rychlé načítání. Navíc se ovšem dočkají vyladěné haptické odezvy a adaptivních spouští díky ovladači DualSense a možnosti se připojit přímo do herního lobby přímo z vaší domácí obrazovky.

Všichni hráči na všech platformách navíc v období od 4. listopadu do 15. ledna 2021 mohou získat speciální skin pro krumpáč, inspirovaný první kapitolou hry. Ten půjde zdarma vyzvednout v herním obchodě.

Next-gen verze Fortnite bude dostupná v den vydání konzolí, tedy 10. listopadu pro Xbox Series X/S a 19. listopadu u nás pro PlayStation 5.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama