Přehled esport novinek ze 47. týdne
World of Warcraft: Dragonflight Novinka Přehled esport novinek ze 47. týdne

Přehled esport novinek ze 47. týdne

David Bernard

David Bernard

Příprava na Race to World First a rozhovor se zakladatelem Intel Extreme Masters.

Reklama

Team Liquid se připravuje na závod o světové prvenství

Mezinárodní esportová organizace Team Liquid se pokusí získat první místo ve světovém závodu o pokoření nového raidu v datadisku k World of Warcraft - Dragonflight. Závod započne 13. prosince, tedy v den, kdy se na serverech spustí raid Vault of the Incarnates (samotný datadisk Dragonflight vychází již v noci z 28. na 29. listopadu). K této příležitosti organizace vytvořila obměněný MMO tým Liquid Guild. Závod pro členy raid týmu proběhne v centrále Alienware Training Facility v Santa Monice v Kalifornii, která bude hostit přes čtyřicet raiderů a komentátorů. Team Liquid také odhalil stávající sponzory. Jsou jimi krypto platforma Coinbase, odnož značky Dell - Alienware, Kingston Technology, Monster Energy, Thorne, Secretlab a Honda. Mýtické raidy ve World of Warcraft vyžadují obrovskou dávku kooperace a soustředění a my jsme zvědavi, kdo si letos odnese titul nejlepší guildy na planetě. Konkurence je totiž silná. Na to jak probíhá tzv. Race to World First se můžete podívat níže (jedná se o poslední raid tier datadisku Shadowlands).

Rozhovor s tvůrcem Intel Extreme Masters

Esportová značka Intel Extreme Masters je zcela jistě dobře známá drtivé většině fanoušků. Již více jak deset let se jí pod křídly ESL velice daří. Poslední velkou událostí, kterou si vzala na paškál byl brazilský Major v Riu. Zakladatel značky Michal "Carmac" Blicharz se v exkluzivním rozhovoru pro Grunex rozpovídal o dění, útrapách a výzvách na turnajích. Samotný Major označil za organizačně velice náročný, o čemž svědčí i jeho následující tvrzení:

"S1mple dokonce tweetoval 'Nechte nás hrát na stadionu, nebo nejedu!'," vzpomíná Carmac na neuvěřitelně rychle vyprodané lístky na největší CS akci. "A my jsme to nepodcenili, hledali jsme ty největší stadiony, ale všechno to jsou stadiony s otevřenou střechou. Tak jsme to zkontrolovali s předpovědí počasí na listopad a když máte v listopadu v Riu 10 dní deště, je velká pravděpodobnost, že bude o našem víkendu pršet.

Na celý rozhovor se můžete podívat ve videu níže.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama