Přehled HW novinek z 19. týdne
Novinka Přehled HW novinek z 19. týdne

Přehled HW novinek z 19. týdne

Jan Urbančík

Jan Urbančík

3
Platformy Windows PC

Intel Arc zatím jen pro Čínu, FSR 2.0 je velkým překvapením.

Reklama

FSR 2.0 je plnohodnotná konkurence pro DLSS

Zatímco Nvidia už nějakou dobu nabízí své DLSS, AMD přišlo s konkurencí až loni. FidelityFX Super Resolution (FSR) ale nenabízelo takovou kvalitu jako DLSS a bylo jasné, že AMD bude chtít přijít s něčím lepším. A tak se taky stalo. Tento týden dorazila dlouho očekávaná druhá verze FSR, ze které se nakonec vyklubalo obrovské překvapení.

Technologie je zatím dostupná ve hře Deathloop, kde jde krásně porovnat s DLSS i FSR 1.0, čehož samozřejmě využily hardwarově zaměřené redakce a pustily se do testování. Výsledek? Velmi pozitivní. Testy ukázaly, že FSR sice na DLSS stále trochu ztrácí z pohledu výkonu, ale kvalitou jsou si obě technologie prakticky rovny.

To nahrává do karet především AMD, protože FSR je otevřenější a nevyžaduje speciální hardwarovou akceleraci skrz Tensor jádra, funguje na jakýchkoli grafických kartách.

Intel Arc pro desktop nejprve v Číně

Už to začínalo vypadat, že se grafiky Intel Arc pro desktopy blíží, ale nakonec to přece jen nebude tak jednoduché. Celou situaci komentovala viceprezidentka a generální manažerka Lisa Pearce.

Desktopových karet jsme se měli dočkat v druhém čtvrtletí, tedy do konce června. Vypadá to, že se to nakonec Intelu povede, ale Pearce objasnila jednu zásadní informaci, kterou jsme zatím nevěděli. Jako první totiž dojde na čínský trh, kam se podívají grafiky Arc A3, nejprve pouze pro OEM, ale krátce nato i samostatně. Vyšší modely, Arc A5 a A7, už budou vydány globálně, avšak až "později v létě". Kdy přesně to bude, zatím nevíme.

Intelu tohle neustálé odkládání velmi uškodilo. Ještě před pár měsíci by naskočil na trh s velkým nedostatkem karet, jenže situace se postupně stabilizuje a nová generace GPU od AMD i Nvidie už je na obzoru. Intel tedy bude mít co dělat, aby zákazníky přesvědčil.

Nvidia oznamuje svou konferenci na Computexu

Na závěr opět zpráva ohledně Computexu. Minule jsme psali o prezentaci AMD, tento týden svou konferenci oznámila společnost Nvidia. Proběhne 24. května v 5:00 našeho času a slova se ujme hned 6 lidí. Nejvíc nás bude zajímat asi výstup Jeffa Fishera, který se v poslední době stará o představení herních grafických karet. Tak uvidíme, co si pro nás Nvidia přichystala.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama