Přehled HW novinek z 22. týdne
Novinka Přehled HW novinek z 22. týdne

Přehled HW novinek z 22. týdne

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Windows PC

Novinky z Computexu.

Reklama

Co bylo k vidění na Computexu

V Tchaj-wanu se v uplynulých dnech již tradičně konal veletrh Computex, kde menší i větší společnosti představovaly nové hardwarové produkty. Některé z těch nejzajímavějších bych rád vypíchnul právě tady v souhrnu.

Noctua konečně ukázala nástupce chladiče NH-D15, který stále patří mezi ty nejlepší a nejpopulárnější na trhu. Na novém designu a ventilátorech pracovali 8 let, vyjít by měl v příštím roce. Očekávané vylepšení oproti původnímu modelu je zhruba 2 až 4 Celsiovy stupně.

Nový chladič ukázala také společnost DeepCool, konkrétně model Assassin IV, jenž má velmi unikátní design "malé krabičky" se zasouvacím ventilátorem. Prodávat se začne v červenci, cenovka je stanovena na 110 dolarů.

MSI představilo zajímavý design základní desky, ke které se všechny kabely připojují zezadu. Zatím však takový typ desky nepodporují ani nové skříně od MSI, takže je otázka, zda se uchytí.

S podobným nápadem přišel Asus, jeho vychytávka se však týká grafické karty. Standardně se napájecí kabel připojuje přímo do ní, Asus ale představil kartu, která nic takového nepotřebuje a zapojuje se do speciální desky. Rozhodně zajímavé řešení, ale opět těžko říct, zda půjde o nový standard.

Nakonec bych zmínil společnost AVerMedia, jež ukázala své nové střihové karty podporující HDMI 2.1, což umožňuje passthrough až 4K 144 Hz. Bohužel, jak jsme se dozvěděli, nahrávání ve 4K 120 FPS ani jedna z nových karet neumožňuje, podle AVerMedie by to bylo příliš nákladné. Uvidíme, jak na novinky zareaguje konkurenční Elgato.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama