Přehled HW novinek z 37. týdne
Novinka Přehled HW novinek z 37. týdne

Přehled HW novinek z 37. týdne

Jan Urbančík

Jan Urbančík

3
Platformy Windows PC

AMD ukáže levnější AM5 desky, Intel dává sbohem Pentiu a Celeronu.

Reklama

AMD na začátku října představí levnější AM5 desky

Vydání procesorů Ryzen 7000 už je prakticky za dveřmi, první modely zamíří na trh 27. září a společně s nimi také základní desky s novým socketem AM5. Zatím je však řeč pouze o čipsetech X570 a X570E, ty další dorazí až později. Naštěstí, jak jsme se nyní dozvěděli, by to nemělo být dlouhé čekání.

AMD totiž oznámilo, že se 4. října v 17:00 našeho času uskuteční prezentace desek B650 a B650E, vydání by snad mělo následovat brzy nato. Dozvědět se zde máme podrobné specifikace a lineup jednotlivých výrobců, jako například Asus, Gigabyte či MSI.

Intel mění brand svých procesorů pro notebooky

Pokud jste někdy vlastnili levnější notebook s procesorem od Intelu, určitě vám nebudou cizí názvy Pentium a Celeron. Právě ty totiž Intel po dlouhou dobu používal pro své low-end CPU. Jenže to se teď změní, společnost oznámila rebranding svého lineupu a v příští generaci už se s těmito označeními nesetkáme. Místo toho má být v názvu zkrátka jen "Intel Processor". Cílem je samozřejmě zjednodušit systém označení procesorů, aby se v něm zákazníci lépe vyznali. Na produktech jako takových by se nic měnit nemělo.

Nvidia už brzy představí RTX 4000

Představení nové generace grafických karet už je skoro tady, Nvidia nadále láká na speciální prezentaci GeForce Beyond, jež se uskuteční v úterý 20. září v 17:00 našeho času. Tentokrát jsme se dočkali krátkého videa, které mimo jiné ukazuje diagram pro Analytický stroj Charlese Babbage, který v roce 1843 sepsala Ada Lovelace. Je považován za vůbec první počítačový program, byť v praxi nakonec nemohl být vyzkoušen. Jde každopádně o potvrzení toho, co je spíš už veřejné tajemství – grafiky RTX 4000 ponesou označení Lovelace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama