Přehled HW novinek ze 42. týdne
Novinka Přehled HW novinek ze 42. týdne

Přehled HW novinek ze 42. týdne

Jan Urbančík

Jan Urbančík

4
Platformy Windows PC

Obrovský chladič nevydané karty od Nvidie, Intel Raptor Lake drtí konkurenci.

Reklama

Na internet unikl obrázek masivního chladiče 900W GPU

Už od prvních zmínek ohledně nové generace grafických karet s označením Lovelace se mluvilo o tom, že budou mít velkou spotřebu. To se samozřejmě promítlo také na velikosti chladiče, a tudíž i samotných karet, ostatně už RTX 4090 je obrovská karta. Na fóru Chiphell se však před pár dny objevila údajná fotka ještě masivnějšího chladiče, informoval o tom magazín Videocardz.

Tento obr měl údajně sloužit pro GPU s neuvěřitelnou spotřebou až 900 W. Nedávno se objevily informace, že nový Titan byl zrušený, a pokud se na tomto obrázku skutečně jedná o Titan, tak asi máme odpověď, proč ke zrušení došlo. Pro běžné uživatele jde o něco naprosto nepoužitelného, o spotřebě ani nemluvě. Přesto je to opravdu fascinující pohled.

Intel Raptor Lake drtí konkurenci ve vícejádrovém výkonu

20. října vyšly nové procesory od Intelu, konkrétně 13. generace, která nese označení Raptor Lake. A výkonnostně je na tom nad očekávání dobře. Intel těží především ze své architektury big.LITTLE, tedy kombinování klasických a méně výkonných jader, ze kterých benefitují aplikace využívající více jader.

V těch jsou nové CPU o desítky procent rychlejší než konkurenční AMD. Například Core i5 13600K hravě překonává Ryzen 5 7600X a mnohdy i dražší 7700X. Ve hrách je to pak poměrně vyrovnané. Největší nevýhoda Intelu je ve velmi vysoké spotřebě, a to především u modelu 13900K, který si dokáže uzmout klidně i 300 W.

AMD představí nové Radeony 3. listopadu

Společnost AMD už před nějakou dobou oznámila, že se něco ohledně RDNA 3 stane už 3. listopadu. Nyní jsme se dozvěděli, že sice nepůjde o vydání, ale v tento den proběhne oznamovací akce together we advance_gaming. Začne ve 22:00 našeho času a dočkat bychom se měli minimálně představení high-end modelů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama