Přehled novinek z Japonska 16. týdne
Digimon Survive Novinka Přehled novinek z Japonska 16. týdne

Přehled novinek z Japonska 16. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 5 Windows PC Apple iOS Android Android

Humanoidní zbraně, hackování duší, digitální monstra, virtuální dívky a mnoho dalšího.

Reklama

Prakticky celý týden jsem měl vymyšlený perex pro dnešní přehled, který charakterizoval článek jako "prostý velkých oznámení". Nakonec se to koncem týdne opět zvrhlo a těch opravdu zajímavých věcí se objevilo docela dost. Pevně doufám, že vás zaujme naprostá většina z nich.

  • Společnost SEGA prý vyvíjí v honbě za globálními hity (jako je populární Fortnite od Epic Games) „velkorozpočtové restarty“ svých her Crazy Taxi a Jet Set Radio. Zprávu uvedl Bloomberg s odkazem na zdroje obeznámené s touto skutečností.
  • Tahová akční hra RESEARCH and DESTROY od Implausible Industries vyjde u Spike Chunsoftu pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC 25. dubna. Bude také k dispozici prostřednictvím Xbox Game Pass pro konzole a PC.

Front Mission 2089: Borderscape

Square Enix a studio BlackJack Studio chystají nový Front Mission. Půjde o Front Mission 2089: Borderscape, určený ale pro iOS a Android. Předběžná registrace je nyní k dispozici na oficiálních stránkách hry, ale datum vydání ještě oznámeno nebylo.

Fungují také účty na sociálních sítích Front Mission 2089: Borderscape na Twitteru, Facebooku, YouTube, Redditu a Instagramu.

Podle aktualizace ze čtvrtka, kterou Square Enix uveřejnil v čase 23:15, bude Front Mission 2089: Borderscape dostupná celosvětově kromě mobilních zařízení i na „dalších platformách“.

Front Mission je futuristická dystopická herní série s válečnou tématikou, zasazená do univerza, kde je společnost tajně ovládána velkou federací složenou z různých zemí. Neustálé regionální konflikty se tak vlastně staly jakousi destruktivní normou. Díky tomu, ale může série prostřednictvím bitev vyprávět příběhy o humanoidních zbraních a jejich pilotech.

Front Mission 2089: Borderscape se zaměřuje na období před Druhou Huffmanovou válkou a eskalující tajný regionální konflikt.


Soul Hackers 2

Atlus vydal první trailer ze hry Soul Hackers 2, který představuje Milady (dabing Ami Koshimizu).

Z oficiálních japonských stránek pak můžeme zjistit, že Milady pracuje pro organizaci Phantom Society, měří 175 cm a ráda sbírá koření. Oblíbené jídlo jsou nudle wonton, oblíbené místo Izakaya v Karakuchu a ráda se kouká na noční filmovou produkci Karakuchu. Narozeniny má 24. července

Milady byla z neznámých důvodů zabita svými vlastními spojenci. Je vzkříšena Ringou díky hackováním duší a rozhodne se s ní spolupracovat aby zjistila, proč vlastně byla zabita.

Je klidná a soustředěná, při práci používá chladnou logiku, ale je velmi výkonná, což ji někdy vede k rozhodnutím, která mohou ostatní považovat za bezcitná. Milady používá k útoku COMP ve tvaru sai. Dokáže používat ohnivé dovednosti a její palebná síla převyšuje ostatní. Postupně se naučí současně zaútočit a obnovit MP.

Soul Hackers 2 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC 25. srpna a 26. srpna celosvětově.


Digimon Survive

Podle nejnovějšího vydání časopisu V-Jump vyjde v Japonsku Digimon Survive pro PlayStation 4 a Switch 28. července. Na západě mělo toto strategické RPG vyjít pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC v letošním roce, ale vzhledem k tomu, že bylo nově oznámené datum vydání v japonském časopisu, nemohli jsme začátkem týdne potvrdit, zda bude hra dostupná ve stejný den celosvětově.

Bandai Namco a studio HYDE nakonec potvrdili vydání hry Digimon Survive pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím služby Steam celosvětově a to na 29. července.


Deathverse: Let It Die

Vydavatel GungHo Online Entertainment a vývojáři ze Supertrick Games vydali první video ze série vývojářských deníků hry Deathverse: Let It Die, oznámené v říjnu 2021. Jde o duchovního nástupce Let It Die.

V první části si Uncle Deadth sedne s režisérem Shinem Hideyukim a společně prodiskutují důvody, stojící za založením Supertrick Games a proč se vlastně rozhodli vyvinout Deathverse: Let It Die.

V budoucích epizodách odhalí Uncle Death a Hideyuki více informací o hře samotné, včetně hudebního doprovodu, možností přizpůsobení, procesu vývoje a dalších věcech.

Deathverse: Let It Die má pro PlayStation 5 a PlayStation 4 vyjít letos na jaře.


Yurukill: The Calumniation Games

28. dubna vyjde v Japonsku demo únikové bullet hell shoot ’em up adventury Yurukill: The Calumniation Games ve verzích pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch. Demo nabídne celou první kapitolu hry a uložená data půjde přenést do plné hry.

IzanagiGames pak v pátek 22. dubna ve 20:00 JST spustili live stream Demo Play Report, kde byla přítomna i oficiální velvyslankyně hry Yurukill: The Calumniation Games Moe Iori. Na záznam se můžete podívat níže, hraní začíná v čase 26:30.

Sledovat jste jej mohli i na kanále Niconico.

Yurukill: The Calumniation Games vychází v Japonsku pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch 25. května, 5. července v Severní Americe a 8. července v Evropě. V plánu je i PC (Steam) verze.


Guilty Gear: Strive

29. dubna dostane bojovka Guilty Gear: Strive přídavek v podobě stahovatelného obsahu Another Story, který bude součást Season Passu 1. Samostatně prodejné toto DLC nebude.

Podle Arc System Works poskytne Another Story hráčům možnost kouknout za oponu a také pohled na mnoho postav z jiné perspektivy. Jedná se hlavně o postavy, které se neobjevily během hlavního příběhu (Ramlethal, May a Baiken).

Guilty Gear: Strive je nyní k dispozici pro PlayStation 5, PlayStation 4 a prostřednictvím služby Steam pro PC.


Dragon Quest X Offline

Square Enix vypustil nové screenshoty ze hry Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Offline, na kterých představuje Magic Labyrinths.

Do Magic Labyrinths můžete vstoupit pomocí speciálních mincí získaných postupem ve hře a bojovat v nich s Labyrint Lordy. Ti se mění podle použitých mincí. Příšery, které se zde objevují jako Lordi, jsou poměrně silné, ale pokud je porazíte, můžete získat obrovskou odměnu.

Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Offline má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC letos v létě.


Echoes of Mana

Vydavatel Square Enix a studio WFS uveřejnili animovaný trailer na chystané akční RPG Echoes of Mana z produkce MADHOUSE.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Předběžná registrace pro Echoes of Mana je nyní k dispozici přes App Store pro iOS a pro Android přes Google Play.


The Tale of Onogoro

AMATA K.K. nakonec vydá akční adventuru The Tale of Onogoro vytvořenou pro virtuální realitu ve verzích pro PlayStation VR a SteamVR. Datum vydání ještě ale nebylo oznámeno.

Přehled novinek z Japonska 16. týdne

The Tale of Onogoro prozatím vyšla 17. března prostřednictvím Quest Store pro Quest. Obsahuje anglický a japonský dabing a anglické, japonské, francouzské, španělské, německé a korejské titulky.

Japonskou verzi traileru najdete zde.


RUINSMAGUS

Vydavatelská společnost Mastiff a vývojáři z CharacterBank vydali nový gameplay trailer na akční VR RPG RUINSMAGUS.

Hra Ruinsmagus se podle vývojářů vydává na výpravu, která má úplně znovu definovat žánr akčních RPG prostřednictvím krásného fantasy světa inspirovaného anime stylem, který obživl díky VR a dokonale vyladěnému ovládání pomocí Oculus Touch. To by ale nestačilo, takže na vás čeká ještě strhující vyprávění, povedená hudební partitura a známí japonští dabéři.

Ve hře se ujmete role nováčka magických nauk, který byl poslán prozkoumat opuštěné ruiny, nacházející se pod prosperujícím městem Grand Amnis. Bohatství města závisí do značné míry na artefaktech ukrytých hluboko v ruinách, chráněných mocnými Strážci. Tváří v tvář této výzvě musíte odpovědět na otázku, která pronásleduje každého z občanů města a to jaká tajemství se skrývají pod pozlacenými ulicemi a zákoutími Grand Amnis.

Vaším cílem bude také pomoci gildě a posílit ji pomocí magie, zdrojů a moudrosti. Na to máte více než 25 jedinečných, na příběhu založených questů, které vám byly gildou přiděleny. Postavíte se Strážcům, kteří mají za úkol chránit ruiny před vetřelci, a vyřešíte smrtící hádanky, abyste mohli pokročit v příběhu dál.

Kouzla můžete bez námahy sesílat pravou rukou a bránit se štítem na levé nebo se na krátkou vzdálenost teleportovat. Hra Ruinsmagus nabízí 14 druhů magie ve třech hlavních kategoriích: Charge Magic, Skill Magic a Special Deadly Magic. Hra také obsahuje devět typů brnění, rukavic a štítů a dalších 13 předmětů (lektvary, injekce a třeba granáty).

RUINSMAGUS má přes SteamVR pro PC a přes Oculus Store pro Quest vyjít letos na jaře.


El Shaddai: Ascension of the Metatron

Studio crim oznámilo vývoj Switch verze hry El Shaddai: Ascension of the Metatron. Tato hra vyšla v Japonsku poprvé pro PlayStation 3 a Xbox 360 již 28. dubna 2011 a poté 16. srpna 2011 v Severní Americe a 9. září 2011 v Evropě. PC verze byla vydána přes Steam v loňském roce a to 1. září 2021.

Podrobnosti o verzi pro Switch budou oznámeny ve videu uveřejněném 28. dubna, tedy při 11. výročí původního vydání hry.

El Shaddai: Ascension of the Metatron je unikátní akční adventura, hraná z pohledu třetí osoby s originální estetikou a napínavými bitvami. Výjimečné prostředí je také způsobeno neuvěřitelnou kombinací 2D plošinovky a barevného 3D světa.

Svět a umělecké prostředí El Shaddai má navodit pocit plátna, které se při postupu hrou mění organickým způsobem. Pro ovládání budete mít pouze čtyři tlačítka pro skákání, útok, obranu a kradení zbraní. K tomu, abyste se naučili hru ovládat, nepotřebujete žádné manuály ani návody, ale musíte počítat s tím, že pokud do mechanizmu ovládání proniknete, hra nabídne propracovaný a přesný akční zážitek, založený na načasování.

El Shaddai získala ocenění Future Game of the Show na Tokyo Game Show 2010 a scénář, který se zaměřuje na příběhy některých postav, získal zlato na Internet Buzzword Awards 2010.


Root Letter

Celkové celosvětové vyskladněné množství a digitální prodeje mysteriózní série vizuálních románů Root Letter přesáhly podle vydavatele Kadokawa Games 500 000 kusů.

Root Letter vyšla v Japonsku pro PlayStation 4 a PS Vitu 16. června 2016, poté 28. října 2016 v Evropě a 10. listopadu 2016 v Severní Americe. PC verze byla vydána 31. března 2017 v Japonsku a 7. července 2017 celosvětově. Verze pro iOS a Android následovaly v Japonsku 25. srpna 2017.

Remake, Root Letter: Last Answer, vyšel v Japonsku pro PlayStation 4, Switch a PS Vitu 20. prosince 2018 a pro PlayStation 4 a Switch 30. srpna 2019 v Evropě a 3. září 2019 v Severní Americe.

Duchovní nástupce jménem Root Film, byla na trh v Japonsku uvedena pro PlayStation 4 a Switch 30. července 2020 a celosvětově 19. března 2021. Ale tento titul není v tiskové zprávě nikde zmíněn, takže pravděpodobně není do celkového počtu prodejů série Root Letter vůbec zahrnutý.

Pokud vám to uniklo, byl v listopadu 2018 oznámen vývoj hry Root Letter Hollywood.


Alice Gear Aegis CS: Concerto of Simulatrix

Mages. vydali nový, pouhých 18 sekund dlouhý trailer k 3D bitevní akční hře Alice Gear Aegis CS: Concerto of Simulatrix.

Alice Gear Aegis CS: Concerto of Simulatrix má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch 8. září.


Honkai: Star Rail

miHoYo vydali nový trailer k jejich tahové RPG strategii RPG Honkai: Star Rail, v němž představují hratelnou postavu March 7th.

Na trailer se můžete podívat i v japonštině, korejštině nebo čínštině.

Honkai: Star Rail je ve vývoji pro PC, iOS a Android.


Little Witch in the Woods

Little Witch in the Woods od SUNNY SIDE UP se 16. května objeví na Steamu v Early Access. Kompletní vydání je naplánováno na rok 2023.

Přehled novinek z Japonska 16. týdne

Early Access nabídne prolog a první kapitolu, což je asi pět hodin herního času. Plná hra bude obsahovat stejný prolog, tři kapitoly a finále, což by mělo nabídnout asi 20 hodin zábavy.


OBAKEIDORO!/Bail or Jail

Vydavatel Konami vydá přes Steam PC verzi asymetrické multiplayerovky OBAKEIDORO! od vývojářů z FREE STYLE, ale pod názvem Bail or Jail. Datum vydání nebylo oznámeno, ale demo má vyjít již 11. května.

Bail or Jail je asymetrická hra pro více hráčů, kde hrajete buď za tým lidí (tři hráči) nebo tým monster (jeden hráč). Jednoduchá pravidla umožňují hráčům vymyslet propracované strategie pomocí dovedností a vlastností postav. Taktika lidí není založena na útěku a skrývání se. Pokud jste v nouzi, můžete aktivovat svou lucernu, monstrum omráčit a obrátit vývoj hry ve svůj prospěch.

Síla Monstra spočívá v jeho jedinečných schopnostech. Schopnost průchodu zdmi nebo detekce stop jim dovoluje pochytat lidi, když to čekají nejméně.

Japonskou verzi traileru najdete zde. Oficiální stránky hry pak jsou zde.

OBAKEIDORO! vyšla v Japonsku pro Switch 1. srpna 2019 a následně celosvětově 29. srpna.


Nozomu Kimi no Mirai

Nejnovější vydání Weekly Famitsu prozradilo vydání hry Nozomu Kimi no Mirai ve verzi pro Switch. Vyjde přes Nintendo eShop 19. května.

oznámení z října 2021
oznámení z října 2021

3D adventura od qureate nabídne hráči roli zashiki-warashi, který zasahuje do soukromého života středoškolské studentky. Hráč se pro hrdinku, která žije sama a hledá si práci, stane neviditelným společníkem, který zasáhne jen tehdy, aby posílil její schopnosti.

Nozomu Kimi no Mirai nabízí celkem 20 různých zakončení a různé kostýmy, jako je třeba jen zástěra. Ale přílišné pokukování a zanedbávání pomoci s vývojem a růstem hrdinky, povede k její tragické budoucnosti.


Deathsmiles I & II

PC verze Deathsmiles I & II od studia Zerodiv vyjde přes Steam 23. června. Vydavatel City Connection oznámili, že kolekce obsahuje hry Deathsmiles, Deathsmiles Mega Black Label a Deathsmiles IIX Merry Christmas in Hell. Poprvé vyšla v této podobě 16. prosince 2021 pro PlayStation 4, Xbox One a Switch.

V Japonsku bude k dispozici také fyzická edice, která obsahuje speciální krabici, originální podložku pod myš, soundtrack Gothic wa Mahou Otome „Deathsmiles Respect Arrange“ na CD, kódy ke stažení hry, obsah ke stažení „Additional Characters Gothic wa Mahou Otome 5 Character Set“ a digitální verzi soundtracku Gothic wa Mahou Otome „Deathsmiles Respect Arrange“.

Přehled novinek z Japonska 16. týdne

Cotton Fantasy

Cotton Fantasy, hra známá v Japonsku jako Cotton Rock ‚n‘ Roll, nakonec vyjde u ININ Games na západě pro PlayStation 4 a Switch 20. května.

V Japonsku vyšla Cotton Fantasy pro PlayStation 4 a Switch 23. prosince 2021. V plánu je také PC verze.


even if TEMPEST

9. června vyjde otome vizuální román even if TEMPEST od Voltage ve verzi pro Switch. Bude podporovat angličtinu i japonštinu.

Japonskou verzi traileru najdete zde.


Fire Dragon Fist Master Xiao-Mei

Retro kung-fu akční hra Fire Dragon Fist Master Xiao-Mei od PiXELu vyjde v Japonsku prostřednictvím Nintendo Shopu pro Switch 19. května.

Tento návrat do 16bitové éry podporuje také hudba složená legendárním bývalým skladatelem Namca Noriem Nakagatou (třeba Zombie Nation, Genpei Touma Den, Thunder Ceptor, Bravoman atd.) a záměrně omezenou barvevou škálou a rozlišením.

Verze pro Switch obsahuje řadu nových prvků, které v původní verzi pro PC z roku 2019 nebyly. Jedná se o novou hudbu a demoscény od Nakagaty, vylepšené zvukové FM efekty od Hirofumi Murasakiho (Aah! Harimanada, Shinobi III: Return of the Ninja Master, Clockwork Knight, atd.), nové postavy, režim Xiaoying (ve kterém je příběh vyprávěn z pohledu starší sestry hlavního hrdiny Xiao-Mei Xiao-Ying), režim Galerie (s ilustracemi a návrhy postav od Studia Vigor) a dabingem postav dívčí jednotky Suika.


Chickip Dancers: Norinori Dance de Kokoro mo Odoru

Společnost Nippon Columbia oznámila vydání taneční a party hry s minihrami Chickip Dancers: Norinori Dance de Kokoro mo Odoru ve verzi pro Switch. Datum vydání této herní adaptace anime padlo na 14. července.


Incline: Railway of Devil’s Valley

Vývojář Azumatei Kwaidan Gudouan oznámili pro PC 3D akční adventuru Incline: Railway of Devil’s Valley. Hratelná verze bude dostupná na akci Tokyo Sandbox 2022 v Bellesalle Akihabara od 23. do 24. dubna. Datum vydání hry ještě nebylo oznámeno.

Hrdinou hry je zabiják, který byl okraden o zbraně. Nemá žádné prostředky k zaútočení na ďábly a jediný způsob, jak je může porazit, je zapečetit je za posvátnou hranicí v nejvyšším patře vesnice.

K přepravě ďáblů za posvátnou hranici využijte šikmou železnici, která vede středem obce. Naložit lze do vozu libovolný počet ďáblů. Čím více jich ale bude, tím vyšší riziko postupujete.

Musíte neustále nepřátelským útokům uhýbat, dokud nedosáhnete nejvyššího patra vesnice. Čím více ďáblů do vozu posadíte, tím vyšší bude riziko přepravy, ale o to větší bude úspěšnost zapečetění.

Jakmile dosáhne vůz nejvyššího patra, musíte utíkat k „oltáři“ za posvátnou hranicí. Pokud je všechny zapečetíte, můžete získat jejich „duše“. Množství duší, které můžete získat, závisí na množství a „barvě“ ďáblů, které jste zapečetili.

Duše jsou potřeba k tomu, aby se lidem, kterým byly duše vysáty, zase vrátilo duševní zdraví. Čím více vesničanů zachráníte, tím více rozšíříte záběr svých aktivit ve vesnici.

Japonskou verzi traileru najdete zde.


Marvelous

Společnost Marvelous oznámila dalších šest týmů vybraných pro 2. edici svého programu iGi indie Games incubator, který spustili 15. dubna.

Jeden z vybraných týmů také potvrdili zvláštní nabídku ke spolupráci s Industry-Academia-Government od iGi indie Game incubator.

Týmy, které se do druhého kola nekvalifikovaly, ale vynikly v oblastech, jako je herní design nebo programování, a byly vybrány pro tři další různá ocenění.

Hry a týmy vývojářů vybraných pro 2. edici jsou:

34EVERLAST (Kanata Lab)

Přehled novinek z Japonska 16. týdne

Příběh lze dokončit za 10 minut, ale jde o našlapanou akční zábavu pro zaměstnané pracující dospělé hráče, nebo-li hru bez konce hry. V multidimenzionálním vesmíru prožijete dojemný milostný příběh.

Calme on the Cliffe (NONOHARA WORKS)

Přehled novinek z Japonska 16. týdne

3D akční adventura zasazená do města Calme. Hráč bude čelit podivným tvorům ve světě, kde se „loví v oblačném moři“, kde se lidé potápějí do moře oblaků pod sebou.

Hell Hell (MONORYLLIS)

Přehled novinek z Japonska 16. týdne

Battle royale hra kombinovaná s útěkem z vězení. Deset hráčů bude někde na mapě hledat klíč od brány, aby mohli utéct. Vítězem se stane hráč, který jej najde jako první.

Rainbow Sea (Shirokurohitsuji)

Přehled novinek z Japonska 16. týdne

Japonská pixelartová adventura, ve které se příběh několikrát rozvětvuje v závislosti na lžích, které můžete vybrat z dostupných možností. Hráč stráví rok jako „Ningen-san“, kandidát vybraný na boha, a zároveň se budete starat o vztahy Sedmi bohů štěstí.

SONOKUNI (DON YASA CREW)

Přehled novinek z Japonska 16. týdne

Rychlá akční top-down, fast-paced hra spojující skladby J-HIPHOPu a japonského sci-fi, ztvárněná pomocí 2D pixel artu.

Tým vybraným pro spolupráci s Industry-Academia-Government:

Eternal Labyrinth (Shinden Games na Kobe Institute of Computing)

Přehled novinek z Japonska 16. týdne

Jde o vzrušující roguelike hru, kde musí hráč pomocí dovedností, magie a předmětů dobýt labyrint ukrytý v hradu. Jako hlavní hrdina Rusty budete chytat příšery, bojovat s nimi a sbírat různé poklady!


Asterigos: Curse of the Stars

Vydavatel tinyBuild vydá letos na podzim akční RPG Asterigos: Curse of the Stars vyvinuté tajwanským studiem Acme Gamesstudiem pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC. Nově byly oznámeny verze pro Xbox Series a Xbox One.

Fantasy svět hry Asterigos: Curse of the Stars nabídne dávno zapomenutá tajemství a skryté cesty, vzrušující bitevní střetnutí, propojené mapy plné míst k prozkoumání a pohlcující příběh, kde bude záležet na každé vaší volbě.

Hrát budete za statečnou mladou bojovnici Hildu z Legie Northwind, která se vydává na cestu do prokletého města, aby zachránila svého ztraceného otce. Herní prvky inspirované soulslike hrami spolu s lehčím, dynamickým bojovým systémem, vytváří nový pohled na moderní žánr akčních RPG.

Vybavit se můžete různými typy zbraní na dálku a na blízko a kombinovat je jak chcete. Na výběr je šest zcela odlišných zbraní: meč a štít, dva meče, kopí, kladivo, magickou hůl nebo magické náramky. Kombinací je několik a nemusíte se omezovat na jeden typ. Magickou holí můžete ničit nepřátele na dálku a pak se přepnout na gigantické bitevní kladivo a rozdrťte je v boji na blízko.

Herní město Aphes je inspirované klasickými řeckými vzory a i když vás Aphes může rozptýlit svými dechberoucími výhledy, toto město není pro slabé povahy. Musíte se probojovat 60 různými monstry a 22 bossy, každý s vlastními unikátními bojovými mechanikami.

Každá volba a každé rozhodnutí, které učiníte, jsou důležité. Vaše cesta přes město vás zavede k odhalení pravdy, která se skrývá za kletbou města.


Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • Asonde Mahjong ga Tsuyoku Naru! Ginsei Mahjong DX (Switch)
  • eBASEBALL Powerful Pro Baseball 2022 (PS4, Switch)
  • Hyperdimension Neptunia: Sisters vs. Sisters (PS5, PS4)
  • Kemco RPG Selection Vol. 9 (PS4)
  • Pocky & Rocky Reshrined (PS4, Switch)
  • Yomawari 3 (PS4, Switch)
  • World War Z (Switch) – již dostupná celosvětově
  • WRC 10 FIA World Rally Championship (Switch) – již dostupná celosvětově

Digitálně

  • Anuchard (Xbox One, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Burger Bistro Story (Switch) – vychází celosvětově
  • Catana (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Clone Drone in the Danger Zone (Switch) – již dostupná celosvětově
  • CosmicBreak Gun & Slash (Switch) – vychází celosvětově
  • Cthulu Shinwa RPG: Chinurareta Tennyo Densetsu (Switch)
  • Evasion From Hell (PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Funny Car Wash: Trucks & Cars Game Garage for Kids & Toddlers (Switch) – vychází celosvětově
  • Galagi Shooter (Switch) – vychází celosvětově
  • Ganryu 2: Hakuma Kojiro (PS4, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Godlike Burger (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Horror Stories (Switch) – vychází celosvětově
  • I Love Food (PS5, PS4) – vychází celosvětově
  • In the Mood (Switch) – vychází celosvětově
  • LIBERATED Enhanced Edition (Xbox Series, Xbox One) – vychází celosvětově
  • orbit.industries (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Rainbow Yggdrasil (Switch)
  • Roguebook (Switch) – vychází celosvětově
  • Rotund Zero (Switch) – vychází celosvětově
  • Samurai Bringer (PS4, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Star Wars: The Force Unleashed (Switch) – vychází celosvětově
  • Super Mega Zero (Switch) – vychází celosvětově

Recenze z Famitsu Vol. 1742

  • LEGO Star Wars: The Skywalker Saga (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – 8/8/8/9 [33/40]
  • MLB The Show 22 (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – 7/8/8/7 [30/40]
  • TASOMACHI: Behind the Twilight (PS4, Switch) – 7/7/7/ [28/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 11. do 17. dubna 2022. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Kirby and the Forgotten Land (Switch) – 38 234 ks (589 200 ks)
  2. 13 Sentinels: Aegis Rim (Switch) – 27 199 ks (novinka)
  3. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 13 137 ks (4 567 753 ks)
  4. Winning Post 9 2022 (Switch) – 12 704 ks (novinka)
  5. Battle Spirits: Connected Battlers (Switch) – 10 764 ks (novinka)
  6. Winning Post 9 2022 (PlayStation 4) – 9 421 ks (novinka)
  7. Minecraft (Switch) – 9 141 ks (2 604 603 ks)
  8. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 6 643 ks (4 847 161 ks)
  9. Pokémon Legends: Arceus (Switch) – 6 444 ks (2 223 120 ks)
  10. Ring Fit Adventure (Switch) – 5 064 ks (3 122 541 ks)

Celý seznam 30 nejprodávanějších titulů najdete zde.

Hardware

  1. Switch OLED Model – 27 303 ks (1 586 746 ks)
  2. Switch – 22 430 ks (18 198 894 ks)
  3. Switch Lite – 10 556 ks (4 680 086 ks)
  4. PlayStation 5 – 10 033 ks (1 320 684 ks)
  5. Xbox Series X – 3 027 ks (95 920 ks)
  6. Xbox Series S – 2 715 ks (83 219 ks)
  7. PlayStation 5 Digital Edition – 1 226 ks (229 982 ks)
  8. New 2DS LL (včetně 2DS) – 224 ks (1 185 067 ks)
  9. PlayStation 4 – 15 ks (7 819 433 ks)

Studio Ghibli - Totorova autobusová zastávka

V Japonsku existuje mnoho míst o kterých fanoušci pevně věří, že byly pro film Můj soused Totoro inspirací. Třeba mokřady Sayama-Kyuryo, rozprostírající se mezi Tokiem a Saitamou.

Místo, které bych vám ale chtěl dnes představt je autobusová zastávka Totoro v Oitě. Možná to není úplně to přesné místo, které znáte z filmu, ale název autobusové zastávky a okolní prostředí tomu odpovídají. Prostě budete mít pocit, jako by se zničeho měl objevit kočičí autobus a odvezl vás někam pryč!

Autobusovou zastávku najdete zde a níže si můžete připomenout ikonickou scénu z filmu.

Zdroje: Famitsu, Ryokutya2089, Twitter, YouTube, crim, V-Jump, Nippon Columbia, AMATA K.K., Blomberg, Marvelous, Azumatei Kwaidan Gudouan, PiXEL, Mastiff, Bandai Namco, GungHo Online Entertainment, Mages., miHoYo, Arc System Works, IzanagiGames, tinyBuild

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama