Přehled novinek z Japonska 16. týdne
Samurai Shodown Novinka Přehled novinek z Japonska 16. týdne

Přehled novinek z Japonska 16. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

17
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Vrátíme se k několika nedávným ohlášením, ale čekají na vás nové zprávy a navštívíme i Čínu.

Reklama

Dnešní přehled opět začneme výčtem krátkých zpráv, na které již nebyl níže prostor.

Třeba že Sega po šesti měsících ukončuje provoz serverů hry Sakura Kakumei: Hanasaku Otome-tachi nebo že City Connection vydá v Japonsku 28. dubna přes Nintendo eShop arkádovku z roku 1995 Taisen Idol Mahjong: Final Romance 2 pro Switch a že Square Enix a tri-Ace ukončují 24. června provoz serverů hry Star Ocean: Anamnesis. Bandai Namco pořádá 11. července bezplatnou online akci Super Robot Wars Hagane no Chou Kanshasai 2021, pořádanou na oslavu 30. výročí série a francouzský prodejce Cultura zařadil do své nabídky hru Arcana Heart 3: Love Max Six Stars!!!!!! a to ve verzích pro PlayStation 4 a Switch, vyjít má 30. září.

A ještě by mne také zajímalo, jestli se starší díle série Yi-kai Watch dostanou i na západní Switch. Nicméně teď vám přeji příjemné čtení, zakončené jednou krásnou svatyní.


Tales of Arise

V týdnu jsme vás již seznámili s datumem vydání hry Tales of Arise a několika podstatnými informacemi o vývoji hry a jejích funkcích, které Jusuke Tomizawa prozradil během rozhovoru pro Famitsu. Nejprve se ale podívejte na úplně novou minutovou reklamu na hru Tales of Arise od Bandai Namca.

Takže již víte, že vývoj jde dobře a víceméně se pracuje na finálních úpravách. Tomizawa je přesvědčen, že stihnou zářiový termín. Tales of Arise podporuje haptickou zpětnou vazbu gamepadu DualSense a prý pocítíte použití magie blesku nebo ohně. Dále také víte, že PS4 a Xbox One verze budou obsahovat bezplatný upgrade na PlayStation 5 a Xbox Series verze. Hra bude podporovat dva prioritní režimy: výkon (60 snímků za sekundu) a grafika (rozlišení 4K).

A dále, za anime scénami stojí opět Ufotable. Tales of Arise má dokonce vůbec největší objem anime scén za dobu série Tales of.

Odhaleny byly dvě (nebo možná tři) nové postavy: Rinwell (dabing Sajuri Hara) a její maskot a společník Fururu a Law (dabing Jošicugu Macuoka). Stejně jako Alphen, pochází Rinwell a Law z planety Dahna, ale i když jsou Alphen a Shionne dospělí, nové postavy se zdají být mladší. Na druhou stranu to vypadá, že ještě může být oznámeno více členů skupiny, včetně postav z planety Rena.

Byla také odhalena nová nepřátelská postava. Její jméno je Biezo (dabing Fumihiko Tačiki). Má extrémně násilnou povahu a nepovažuje obyvatele planety Dahna za lidi. Jde o Lordy známé jako Surdo, kteří zotročují obyvatele Dahny a shromažďují jejich duchovní sílu ohně. Ale zdá se že na to nějak spěchá, aby dosáhl lepších výsledků než ostatní Surdové. Jediný zásah jeho obří sekerou může být fatální.

V souboji můžete používat podpůrnou akci Boost Attack, kterou lze při splnění patřičných podmínek provádět v bitvě i tolikrát, kolikrát chcete. Každá postava má ale v bitvě svou vlastní roli a efekty. Ovládáte-li dobře jednu postavu, může přijít čas, kdy můžete rozpoutat podpůrný útok a vytvořit smrtící kombo.

Boost Strike je zase klasickým ukončovákem. Po snížení množství zdraví nepřátel takřka na nulu, můžete použít tuto dovednost a a dokončit souboj. Boost Strike doprovází krátká scéna, která se bude měnit v závislosti na kombinaci postav. A ty se budou liší podle Mystic Artes.

V souvislosti s tím se vrací klasické featury série jako Mystic Ates, Artes a Skilly, ale stejně jako u ostatních titulů, i tady se bude lišit způsob aktivace Mystic Artes.

Jednou z hlavních dovedností v bitvě je správně načasovaný únik. Střídání útoků na nepřátele a vyhýbání se jejich útokům, je klíčem, pak můžete pokračovat dalšími útoky. Tomizawa tomu říká "rychlé bitvy, kde můžete vidět útoky nepřátel a pokračovat v protiútoku". Většině nepřátelských útoků se navíc lze vyhnout, ale protože jsou bitvy rychlejší než v předchozích titulech série, bude k dispozici také nastavení obtížnosti a případně půjde použít automatickou funkci soubojů (pro ty, kteří nejsou v akčních RPG hrách dobří).

Bitvy nejsou ukončeny nějakým souhrnem o vítězství. Začínají okamžitě po setkání s nepřítelem a pokud vyhrajete, okamžitě se zase vrátíte do krajiny. Můžete si ale po bitvě užít konverzaci mezi jednotlivými postavami.

Na průzkum volné krajiny můžete používat základní akce jako je skákání anebo plavání.

Na závěr Tomizawa dodal, že by rád poskytl hráčům nějakou možnost vyzkoušet si hru Tales of Arise před jejím vydáním, ale stále vzhledem k probíhající pandemii COVID-19 zvažují různé možnosti, jak toho dosáhnout.

Bandai Namco nabízí za předobjednávky hry Tales of Arise bonusy. U digitálních edicí jsou to nový kostým pro Alphena a Shionne, různé outfitové doplňky a nové recepty a ingredience na vaření. Digital Deluxe Edition obsahuje balíček prémiových předmětů (zlato, předměty na vaření a boosty), prémiový kostýmový balíček (osm kostýmů a šest doplňků) a premiový cestovatelský balíček (vylepšuje kuchařské a řemeslné schopnosti a dostanete v obchodech slevy). Digital Ultimate Edition obsahuje veškerý obsah z Digital Deluxe Edition plus další kostýmy pro hratelné postavy a speciální kostýmy, vytvořené ve spolupráci s dalšími značkami Bandai Namca.

Nakonec je tady sběratelská edice, která se ale prodává se výhradně prostřednictvím online obchodu Bandai Namco a to ještě ve dvou verzích. Klasická obsahuje totiž standardní vydání Tales of Arise, exkluzivní 18cm vysokou figurku Alphena a Shionne, steelbook, 64 stránkový artbook v pevné vazbě a soundtrack na CD.

V Evropě ale bude v prodeji Hootle Edition. Ta obsahuje plnou hru Tales of Arise, exkluzivního a přizpůsobitelného plyšáka Hootle (výčka 15 cm) se 4 doplňky, 64 stránkový artbook, Hootle Metalcase, sada samolepek, 3 artprinty, originální soundtrack se 14 skladban

i na CD a také digitálně a digitální obsah v podobě 8 příslušenství představujících různé verze Hootle.

Oznámení vydání - japonská verze

Prostředí hry

Gameplay

Gameplay v japonštině najdete zde.

Gameplay postav - Alphen

Gameplay postav -Shionne

Gameplay postav - Rinwell

Gameplay postav -Law

Komba a Mystic Artes

Boost Attack a Boost Strike

Zpráva od vývojářů

(s anglickými titulky)

Bez anglických titulků najdete video zde.

Tales of Arise vyjde celosvětově pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a prostřednictvím služby Steam pro PC 10. září. V Japonsku budou konzolové verze k dispozici o den dříve, tedy 9. září. Hru již teď můžete předobjednávat v našich obchodech Xzone.cz a Gameexpres.sk.


Ninja Gaiden: Master Collection

Koei Tecmo a Team Ninja vydali nový trailer k remasteru Ninja Gaiden: Master Collection, ve kterém nám představuje bojové techniky, zbraně a ninpo dovednosti ultimátního ninji Ryu Hayabusy.

Kolekce obsahuje remasterované verze her Ninja Gaiden Sigma, Ninja Gaiden Sigma 2 a Ninja Gaiden 3: Razor's Edge a také většinu dříve vydaného obsahu ke stažení.

Ninja Gaiden: Master Collection vychází celosvětově pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím Steam pro PC 10. června.


Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack

Koei Tecmo vydalo spolu s Gustem launch trailer k balíčku her Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack, který vyšel pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC celosvětově 22. dubna.

Balíček Atelier Mysterious Trilogy Deluxe obsahuje hry Atelier Sophie: The Alchemist of the Mysterious Book DX, Atelier Firis: The Alchemist and the Mysterious Journey DX a Atelier Lydie & Suelle: The Alchemists and the Mysterious Paintings DX, které vyšly v DX verzích celosvětově pro PlayStation 4, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC také 22. dubna.

DX verze hry Atelier Sophie: The Alchemist of the Mysterious Book nabízí vůči původní hře nové epizody o mladé Sophii a nový kostým, tři nové kotle, přidává možnost sprintu, funkci Fast Forward pro rychlé bitvy, spoustu dříve vydaného dodatečného obsahu ke stažení a fotografický režim.

DX verze hry Atelier Firis: Alchemist and the Mysterious Journey pak vůči původní hře obsahuje čtyři nová vozidla/průzkumné stroje ke zvýšení efektivity průzkumu a rychlosti přesunu, možnost najít a porazit sedm nových příšer a boj proti vylepšené verzi Palmyry, funkci Fast Forward pro rychlé bitvy, spoustu dříve vydaného dodatečného obsahu ke stažení a fotografický režim.

DX verze hry Atelier Lydie & Suelle: The Alchemists and the Mysterious Paintings přidává nový obraz se světem hry Nelke & The Legendary Alchemists: Ateliers of the New World (nabízí nové příběhové epizody a nového bosse), novou malbu Nelke's World pro sběr malířských fragmentů, funkci Fast Forward pro rychlé bitvy, spoustu dříve vydaného dodatečného obsahu ke stažení a fotografický režim.

The Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack dorazí na Nintendo Switch, PlayStation 4 a prostřednictvím služby Steam na PC 22. dubna 2021. Switch verze je aktuálně v předprodeji s 10% slevou, Pack za 2 024 Kč a jednotlivé hry za 899 Kč. PlayStation 4 verzi koupíte za 2 397 Kč za balíček nebo za 1 049 Kč ze každou hru. Služba Steam nabízí jednotlivé hry aktuálně za 35,99 euro (sleva 10%) a Mysterious Pack za 80,97 euro (sleva 33%).


Ys IX: Monstrum Nox

Ys IX: Monstrum Nox od studia Falcom vyjde u společnosti NIS America v Severní Americe pro Switch 6. července, 9. července v Evropě a 16. července v Oceánii. PC bude v prodeji pouze přes Steam a to od 6. července.

Západní verze hry Ys IX: Monstrum Nox vyšla pro PlayStation 4 letos v únoru, ale první vydání hry bylo v Japonsku v září roku 2019.


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan

Dvojka Aniplex a vývojáři CyberConnectu2 o sobě nedali chvíli vědět, ale dnes se můžete podívat na nové záběry a screenshoty s šestou odhalenou postavou ze hry Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan, kterou je Sakonji Urokodaki, za kterého půjde ve hře hrát v režimu Versus.

Sakonji Urokodaki je učitel, který na úpatí hory Sagiri trénuje členy sboru zabijáků démonů v šermu a učil i hlavního protagonistu Tanjira Kamada. Jako bývalý Water Hashira bojuje pomocí Water Breathing a ovládá celou řadu pokročilých dovedností.

Nejnovější vydání časopisu Weekly Jump ještě koncem týdne prozradilo, že dalšími hratelnými postavami budou ve hře Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan Sabito a Makomo.

Přehled novinek z Japonska 16. týdne

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – Hinokami Keppuutan má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC ještě letošním roce.


Samurai Warriors 5

Dnes nám Koei Tecmo a vývojáři z Omega Force představili sadu nových hratelných postav ze hry Samurai Warriors 5. Obrazem i vedeem si můžeme postupně prohlédnout tyto: Nobunaga Oda (dospělý), Mitsuhide Akechi (dospělý), Hanzo Hattori, Sandayu Momochi, Magoichi Saika a Yasuke.

Nobunaga Oda (dospělý, dabing Nobunaga Shimazaki) je hlavou rodiny Oda. Chtěl zastavit bouřlivou dobu ve které žil a proto zahodil soucit se svými nepřáteli a stal se Králem démonů. Po boku své pravé ruky Mitsuhideho chce reformovat celé Japonsko.

Mitsuhide Akechi (dospělý, dabing Hikaru Midorikawa) spolupracuje s Nobunagou a zával se ukončit pohnutou dobu. Stejně jako Nobunaga i Mitsuhide odhodil své emoce stranou a nyní se chová pouze chladně a vypočítavě.

Hanzo Hattori (dabing Takaya Kuroda). Jde o ninju, který byl kdysi členem Iga Ninjas a v současné době slouží rodině Tokugawa. Podporuje mladého představeného rodiny Tokugawů Ieyasua, ale je spojen také se Sandayu Momochim, které sahá až do doby, kdy byl členem Iga Ninjas.

Sandayu Momochi (dabing Kenjiro Tsuda) je hlavou Iga Ninjas. Přátelský a uvolněný ninja, který se po spolupráci s rodinou Oda, prostřednictvím Hidejošiho, začal se věnovat špinavé práci pro Nobunagu. Hideyoshi k němu vzhlíží jako ke staršímu bratrovi.

Magoichi Saika (dabing Hiroshi Isobe) je hlavou žoldáků Saika. Profesionální žoldák, který vždy splní jakýkoli úkol, který přijme. Dokáže přežít jakoukoli bitvu nebo pokus o atentát a nezajímá se o koncept dobra a zla. Není prakticky k nikomu nijak zvlášť loajální.

Yasuke (dabing Paddy Ryan). Nobunaga jej začal zaměstnávat jako samuraje i když je cizinec. Zvládl totiž dobře japonštinu, má ryzí povahu a stojí pevně za Nobunagou

Samurai Warriors 5 nabídne celkem 27 hratelných postav (plus dospělé verze Nobunagy Ody a Mitsuhideho Akechiho). Celý seznam hratelných postav vypadá takto:

Přehled novinek z Japonska 16. týdne

  • Hanbei Takenaka
  • Hanzo Hattori
  • Hideyoshi Hashiba
  • Hisahide Matsunaga
  • Ieyasu Tokugawa
  • Kagetora Nagao
  • Kanbei Kuroda
  • Katsuie Shibata
  • Kazuuji Nakamura
  • Nagamasa Azai
  • Magoichi Saika
  • Mitsuhide Akechi (mladá a dospělá verze)
  • Mitsuki
  • Motonari Mori
  • No
  • Nobunaga Oda (mladá a dospělá verze)
  • Oichi
  • Sandayu Momochi
  • Sena
  • Shikanosuke Yamanaka
  • Shingen Takeda
  • Tadakatsu Honda
  • Takakage Kobayakawa
  • Toshiie Maeda
  • Toshimitsu Saito
  • Yasuke
  • Yoshimoto Imagawa

Trailer 2 (Character Trailer)

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Třetí oficiální program Samurai Warriors 5

  • od 23:13 do 24:04 - Sena (cutscene)
  • od 26:33 do 29:24 - Sena (gameplay)
  • od 40:43 do 41:19 - Sandayu Momochi (cutscene)
  • od 46:05 do 50:50 - Sandayu Momochi (gameplay)
  • od 53:13 do 56:00 - výběr scénáře
  • od 57:14 do 57:44 - Katsuie Shibata (gameplay)
  • od 59:23 do 1:00:26 - Mitsuhide Akechi (cutscene)
  • od 1:01:51 do 1:05:37 - Trailer 2 (Character Trailer)

Samurai Warriors 5 mají vyjít v Japonsku pro PlayStation 4, Xbox One a Switch 24. června. Následně 27. července pro PlayStation 4, Xbox One a Switch na západě a prostřednictvím Steamu celosvětově pro PC.


Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown

Dalším únikem, potvrzujícím bojovku Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown pro PlayStation 4, je přidání hry do japonského PlayStation Store pod ID CUSA20138 a pro Asii pod ID CUSA27067. Informace ještě nejsou veřejně dostupné, ale můžete si již prohlédnout následující ikony a pozadí (první, druhý a třetí odkaz na server).

Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown byl začátkem tohoto měsíce ohodnocen ve verzi pro PlayStation 4 v Koreji. S odhalením japonského titulu to vypadá, že Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown je z Virtua Fighter x eSports Projectem, který Sega ohlásila v září loňského roku.


Genshin Impact

V rámci aktualizace verze 1.5 vydá společnost miHoYo 28. dubna pro hru Genshin Impact novou postavu jménem Yanfei. Yanfei dabuje Lizzie Freeman v angličtině a Jumiri Hanamori v japonštině a svým charakterem jde o přiměřeně flexibilní a dokonale vyváženou postavu.

Představení Yanfei si můžete poslechnout i v japonštině nebo korejštně.

Genshin Impact je nyní k dispozici pro PlayStation 4, pro PC a pro iOS prostřednictvím App Store a pro Android přes Google Play. PlayStation 5 verze má vyjít 28. dubna a plánována je také verze pro Switch.


Granblue Fantasy: Versus

Arc System Works vydali pro Granblue Fantasy: Versus aktualizaci 2.51, která do hry mimo jiné přidává hratelnou postavu Eustace.

Součástí aktualizaci verze 2.51 je také verze 2.50 a ve zkratce opravuje texty, opravuje chyby a byl přidán anglický dabing. Eustace je pak součást patche 2.50, kteý také opravuje texty a bugy a také aktualizuje bitvy, takže záznamy starších soubojů již nebudou k dispozici. Podrobnější poznámky k patchům jsou k dispozici na oficiálních stránkách.

Eustace je v prodeji za nějakých 185 Kč a kromě této hratelné postavy dostanete speciálního lobby avatara Eustace, Star Character Icon, 2x quest do RPG módu a kód pro původní Granblue Fantasy (pouze u PS4 verze).

Granblue Fantasy: Versus je nyní k dispozici pro PlayStation 4 a prostřednictvím Steamu pro PC.


Phantasy Star Online 2: New Genesis

O hře Phantasy Star Online 2: New Genesis se stále mluvilo pouze v souvislosti s Japonskem a Severní Amerikou. Společnost Sega ale nově oznámila, že bude hra v červnu vydána celosvětově. K dispozici bude ve vezích pro Xbox One a přes Steam, Epic Games Store a Microsoft Store pro PC na západě a v Japonsku pro PlayStation 4, PC a Switch (cloudová verze).

V Japonsku vyjde 19. srpna také speciální balíček "Starter Package". Ve vezích pro PlayStation 4, PC a Switch bude v prodeji za 4 490 jenů (asi 950 Kč), který obsahuje mini soundtrack a devět speciálních herních předmětů: 12x Aelio Badge, 1x MTN: Swim - Crawl (Motion), 1x STP: Aina - Surf's Up! (Stamp), 1x Premium Set (15 dní), 2x Material Storage Use (15 dní), 3x N-Rare Drop Rate +50%, 3x N-EXP Earned +10%, 1x Salon Free Pass a 5x N-Half Scape Doll.

Níže se můžete podívat na souhrn výsledků druhého uzavřeného beta testu Phantasy Star Online 2: New Genesis.

Níže se ještě můžete podívat na nejnovější záběry z hraní anglické verze:

  • od 22:22 do 24:48 - nový obsah vydaný při spuštění 1: příběh a postavy
  • od 33:40 do 35:18 - nový obsah vydaný při spuštění 2: vytváření postav
  • od 47:30 do 49:00 - nový obsah vydaný při spuštění 3: Starter Package

Záběry z hraní japonské verze:

  • od 21:30 do 23:50 - nový obsah vydaný při spuštění 1: příběh a postavy
  • od 32:45 do 34:25 - nový obsah vydaný při spuštění 2: vytváření postav
  • od 46:35 do 48:05 - nový obsah vydaný při spuštění 3: Starter Package

Samurai Shodown

SNK rozšíří 28. dubna hru Samurai Shodown dalším stahovatelným obsahem z balíčku Season 3 v podobě Hibiki Takane (dabing Sumire Uesaka) ze hry The Last Blade 2.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Samurai Shodown je nyní k dispozici pro Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a pro PC prostřednictvím Epic Games Store a Stadia.


Senran Nin Nin Ninja Taisen Neptune: Shoujo-tachi no Kyouen

Společnost Compile Heart spustila oficiální stránky akční RPG hry Senran Nin Nin Ninja Taisen Neptune: Shoujo-tachi no Kyouen, která v sobě spojuje dvě ikonické série Senran Kagura a Neptunia. Ze stránek se můžeme dovědět první informace, kterých není o moc víc než doposud, podívat se na screenshoty z příběhového režimu a prohlédnout si herní svět a postavy.

Ve hře Senran Nin Nin Ninja Taisen Neptune: Shoujo-tachi no Kyouen se zůžasníte her Game Ninja World, do které přichází ninjové z celého světa. Jenže tento boj také rozhodne o tom, kdo bude vládnout zemi a protože jde o důležitou událost, celé konání soubojů se zvrtne. Napětí mezi feudálními vládci každé země se neustále zintenzivňuje a začnou se objevovat spory i mezi dvěma předními školami ninjů. Škola Konba, která je pod vedením spojeneckého národu Hatonokuni, ovládla ninjutsu v podobě Techniky velení a škola Hanipa, kterou vlastní obří národ Maabekoku, zase ovládla své umění ninjutsu prostřednictvím Techniky akce.

Oba tábory spolu začnou bojovat o totální nadvládu nad druhým, ale náhle na ně zaútočí záhadná armáda ninja strojů, která používá Techniku ​​střelby. Ninja armáda strojů během chvilky převezme totální kontrolu nad bojem a její vůdce You Geima světu oznámí, že o nejlepší škole ninjů rozhodne až hra Super NINJA Wars.

Mezi důležitými postavami školy Konpa najdete Purple Heart (dabing Rie Tanaka), což je forma Neptune a specializuje se na boj. Black Heart (dabing Asami Imai) je formou Noire, White Heart (dabing Kana Asumi) je formou Blanc a Green Heart (dabing Rina Satou) je formou Vert.

Postavy zastupující národ Maabekoku a školu Hanipa jsou Asuka (dabing Hitomi Harada), Homura (dabing Eri Kitamura), Yumi (dabing Yumi Hara) a Miyabi (dabing Hiromi Hirata).

Mezi postavami školy Baacha je zatím jen úplně nová postava Yuuki (dabing Miku Itou).

Senran Nin Nin Ninja Taisen Neptune: Shoujo-tachi no Kyouen má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 26. srpna.


Crayon Shin-chan: Ora to Hakase no Natsuyasumi - Owaranai Nanokakan no Tabi

Crayon Shin-chan: Ora to Hakase no Natsuyasumi - Owaranai Nanokakan no Tabi je dobrodružná hra, zasazená do klasického nostalgického japonského města, kde se ale prolínají obyčejné příběhy s těmi mimořádnými. Hra líčí letní příhody Crayona Shin-chana.

Příběh a vlastně celý herní zážitek se spustí, a bude se dále odvíjet, až při setkáních s nejrůznějšími postavami v přirozeně bohatém a poněkud nostalgickém prostředí hry. Hráči si mohou vychutnat interakci s lidmi všech věkových skupin a stejně tak je tento titul ourčen úplně všem, od mladších fanoušků Crayon Shin-chana až po ty starší, kteří již hráli sérii Boku no Natsuyasumi. Její tvůrce, Kaz Ayabe, totiž vytvořil i svět této hry. [Boku no Natsuyasumi je série her, která se zaměřovala na zážitky devítiletého chlapce, terávícího letní prázdniny na venkově, překlad názvu je Moje letní prázdniny - pozn. autora ]

Crayon Shin-chan: Ora to Hakase no Natsuyasumi - Owaranai Nanokakan no Tabi vyjde v Japonsku pro Switch 15. července za 6 580 jenů (asi 1 300Kč). Její vydavatel, společnost Neos, a vývojáři ze studia Millennium Kitchen, připravili také limitovanou edici hry Premium Box v ceně 8 980 jenů (asi 1 800Kč), která obsahuje artbook Travel 'materiarl's' Book -MEMORIES, ilustrovaný deník Action Mask, ID kartu pro stažení soundtracku a speciální krabici.

Níže se ještě můžete podívat na gameplay záběry ze hry.


Story of Seasons: Pioneers of Olive Town

28. dubna rozšíří společnost Marvelous hru Story of Seasons: Pioneers of Olive Town o nový Expansion Pass.

Nový Marriage Candidates Expansion Pack se jmenuje Windswept Falls a přidává do hry nová místa, nové obyvatele a dva nové kandidáty na manželství. Celkem půjde o čtyři postavy z Harvest Moon 3D: A New Beginning.

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town je nyní k dispozici celosvětově pro Switch.


Gate of Nightmares

Square Enix ohlásil úplně nové fantasy RPG jménem Gate of Nightmares, ve kterém budete vyvolávat různá monstra. Hra je sice určena pro iOS a Android, ale za designem postav a vytvořením herního světa stojí tvůrce Fairy Tail Hira Mašima [což je podle mne z jejich vzhledu velmi patrné - pozn. autora], scénář pochází od Jin Fudžisawy a hudby od Jasuharu Takanašiho.

Před oficiálním spuštěním služby plánuje Square Enix otestovat hru na "hands-on eventu", kde si hráči budou moci vyzkoušet hraní ve vývojovém prostředí. Nábor účastníků začne v nejbližších dnech.

Gate of Nightmares má být tradičním fantasy dobrodružstvím, kde se spojuje používaní magie a mečů. Příběh je ale zasazen do "skutečného světa", kde lidé normálně žijí, a do snového světa "Remurias". Hrdiny příběhu jsou dívka Emma (dabing Lynn), která se stala Nightwalkerem a je teď velitelkou příšer Nightmares, které se rodí ze špatných snů. Narazí ale na tajemného chlapce Azela (dabing Juuja Hirose), který má kupodivu Nightmares rád. Posledním členem je tichá a tajemná dívka Meruru (dabing Acumi Tanezaki). Spolu prožijí dobrodružství, při kterém bude viset osud světa na vlásku.


Laid-Back Camp: Have a Nice Day!

Dlouho očekávaná hra vycházející z populárního tábornického anime Laid-Back Camp je tady. Nebo aspoň v Japonsku. Vžijte se do role Nadeshiko Kagamihary a Rin Shima a budete si moci užít větvící se příběh, kde se věci kolem táboření mění ve velké míře na základě vašich možností. Navíc musíte počítat se scénáři "what if/co kdyby", které původí televizním anime nejsou tak asi půjde o hru, kterou si fanoušci Laid-Back Campu nebudou chtít nechat ujít.

Laid-Back Camp: Have a Nice Day! obsahuje opravdu různé "what if" scénáře, třeba co kdyby všichni šli na vysočinu Takabocchi, kde byla Rin původně sólo? Co kdyby šla Rin tábořit k jezeru Shibire sama, kam šla původně s Nadeshiko? Co kdydy Rin přinesla k jezeru Motosu přenosný gril? Navzdory podobným nebo pak úplně stejným stejným scénám, jaké proběhly v anime, si ale stále budete moci užít příjemný zážitek z kempování.

Laid-Back Camp: Have a Nice Day! vyjde v Japonsku 30. září pro PlayStation 4 a Switch za 7 800 jenů (asi 1 560 Kč) a Mages. oznámili, že v prodeji bude také za 10 900 jenů (asi 2 180 Kč) limitovaná edice, která zahrnuje obsahuje již dříve ohlášené autíčko Coro-Q s Rin Shimou sedící na svém skútru a originální soundtrack.


Koihime Enbu RyoRaiRai

Degica Games a vývojáři Unknown Games připravili další stahovatelný obsah Version 3 pro hru Koihime Enbu RyoRaiRai. Ten přidává novou hratelnou postavu Joko Komei a nového stratéga Kakuka Hoko. K dispozici je prostřednictvím služby Steam pro PC se slevou 15% za 6,99 euro. Při vydání DLC Version 3 je základní cena hry snížena ve službě Steam na 15,25 euro.

Degica Games bohužel ještě nepotvrdili, že bude tento stahovatelný obsah k dispozici také pro PlayStation 4 verzi.

Kromě nové hratelné postavy a stratéga bude mít Version 3 přepracované systémy ke zlepšení hratelnosti a opětovné začlenění systému Special Down pro Hougeki Combo. Upraveny byly také režimy Challenger a Training.

Anglický startovní trailer

Trailer v japonské verzi najdete zde.

Tutorial pro Version 3

Koihime Enbu RyoRaiRai je nyní k dispozici pro PlayStation 4 a PC přes Steam.


Empire of Angels IV

Vydavatelská společnost Eastasiasoft připravuje na letošní léto taktické RPG Empire of Angels IV od studia Softstar Entertainment. Vyjít má ale pouze digitálně pro PlayStation 4, Xbox One a Switch. Předobjednávky fyzické verzí standardních edicí a limitek pro Switch sice byly spuštěny 22. dubna, ale pouze na obchodě Play-Asia.

Empire of Angels IV není novým titulem. Pro PC vyšla hra v Číně v červnu 2016 a v prosinci roku 2016 na celém světě prostřednictvím služby Steam. K dispozici je dokonce pro iOS prostřednictvím App Store a pro Android přes Google Play.

Toto nové vydání je ale vůbec prvním vydáním značky Empire of Angels na konzolích a to úplně od vzniku série v roce 1993. Nejde ale o jednoduchý port. Tato vylepšená verze hry nabízí 3D grafiku, strategický tahový soubojový systém a ženské postavy plně nadabované v čínštině a revidovanou lokalizaci anglického textu.

Příběh hry Empire of Angels IV nabízí úplně jiný a nový pohled na historii Asgardu. Využívá své tradiční postavy a mechaniky, ale upravuje je tak, aby je zvládli všichni i bez předchozích znalostí. Hra má být flexibilní a přístupná pro nováčky, ale dílčí úkoly a komplexní systém hodnocení vašich kroků a úspěchů má být tahákem pro veterány strategií. Propracované politické intriky ve fantasy světě a hrozící válečný teror jsou klasicky vyváženy odlehčenými interakcemi mezi postavami, humorem, designem a vašimi schopnostmi rozbít brnění všech ženských oponentů.

Ve hře Empire of Angels IV se připojíte k vyšetřovacímu týmu Namtar a budete hlídat zemi Asgard a držet na uzdě pořádek v boji proti nákaze, která z obyčejných lidí dělá násilné nemyslící bytosti. Poté, co je kapitánka královské legie Valkyrií Niya svědkem pádu obrovské zářící koule z nebe, je zpochybněno úplně vše, co se vědělo o historii Asgardu a hrozí porušení křehkého míru. V doprovodu věrných spojenců i nových přátel, vyráží Niya na misi, aby objevila skutečnou pravdu a zvrátila průběh morové nákazy.

Na své cestě potkáte a získáte několik ženských válečníků, každá bude mít přístup k několika dovednostním stromům tříd, a 22 typům jednotek. Narazíte také na několik pokročilých tříd exkluzivních postav, které ale odemknete pouze při důkladném průzkumu a plněním vedlejších úkolů. Do již splněných misí se můžete vracet a plnit další volitelné výzvy nebo si odemknout další dovednosti příšer (a využít je jako své mazlíčky) a dokonce si můžete znovu spustit předchozí bojová kola a vyzkoušejte jiný strategický postup. Na základě svých akcí můžete dokonce objevit alternativní příběhové cesty a zakončení. Empire of Angels IV čerpá inspiraci z nejlepších a nejoblíbenějších taktických RPG systémů napříč žánrem.


Tears of Themis

Vývojáře ze studia miHoYo vám asi nemusím dlouze představovat, protože jde o tvůrce her Honkai Impact 3rd a velmi úspěšné Genshin Impact. Nově oznámili otome romantickou detektivní adventuru Tears of Themis, která je určena pro iOS a Android. Vyjít by měla někdy v létě a aktuálně je možné se do 6. května registrovat do uzavřeného beta testu, který proběhne od 8. do 18. května.

Příběh je zasazen do města Stellis, které vzniklo ze střetu různých civilizací. Moderní technologie mu sice propůjčila záři neonových světel, ale také vytvořila dlouhé stíny neznáma. Navíc v poslední době došlo k abnormálnímu nárůstu počtu případů duševních nemocí i různých incidentů, které ohrožují bezpečnost města Stellis.

Za těmito činy navíc stojí lidé, kteří byli mírní a dobří, ale nějak se u nich mění povaha na nestabilní a násilnou. Dalším problémem je, že se většina událostí je sice zaznamenaných, ale často se utopí v záplavě jiných dat. Přesto si jich někdo všiml a sestavil z nich podrobnou analýzu. Z ní pak vyšel projekt s kódovým označením X-NOTE. Ten má za cíl odstranit vrstvy zakrývající důležitá data a odhalit skrytou pravdu.

Čínskou verzi traileru najdete zde.

Vy se vžijete do role nové advokátky a budete řešit řadu záhadných případů, kde budou podezřelí čtyř rozdílní mladí muži. Můžete s nimi prožít vlastní milostné příběhy, mohlo by to být rande snů v zábavním parku nebo klidně přestřelka, ve které vám půjde o život.

Čeká vás i detektivní práce, kdy budete odhalovat skryté detaily pomocí série výslechů a shromažďovat fyzické důkazy z 3D scén. Následný křížový výslech a propojení různých vodítek vám odhalí pravdu.


Kanda Alice mo Suiri Suru.

El Dia se pochlubili debutovou upoutávku na krátký mysteriozní juri vizuální román Kanda Alice mo Suiri Suru., který má v Japonsku vyjít pro Switch prostřednictvím eShopu Nintenda 28. dubna.

Hlavní hrdinkou je Alice Kanda, která je v prvním ročníku na dívčí střední škole Miyukinomori. Její nejlepší kamarádkou je Akira Hodaka, které se stala nehoda a na chvíli přestala navštěvovat nejen školu, ale i jejich lukostřelecký klub. Snad prý i rozbila svůj pohár z lukostřelby. Ale Alice nevěřila tomu, že její nejlepší kamarádka může něco takového udělat. Navzdory Aliciným obavám se její nejlepší kamarádka rozhodla lukostřelecký klub opustit navždy.

Alice se ale dovídá, že na škole je nějaký úžasný věštec a tak svou nejlepší kamarádku pozve do klubu čajového obřadu a chce ji seznámit s věštkyní. Jejich setkání za soumraku restartuje pocity, které se nedávno zastavily.


Famicom Detective Club: The Missing Heir a Famicom Detective Club: The Girl Who Stands Behind

Společnost Nintendo vydala soubor japonských trailerů a reklam na remaky mysteriozních adventur od Mages. Famicom Detective Club: The Missing Heir a Famicom Detective Club: The Girl Who Stands Behind.

Obě hry mají vyjít celosvětově pro Switch 14. května a na západě budou oba tituly dostupné pouze digitálně prostřednictvím eShopu Nintenda.

Overview trailer

 

Postavy a dabéři

Ve hře Famicom Detective Club: The Missing Heir budete řešit záhadnou vraždu v bohaté japonské rodině. Poté, co bohatou rodinu Ayashiro zasáhne tragédie, budete pátrat po stopách, mluvit s podezřelými a prozkoumávat japonský venkov. Jde o příběh plný napětí, protože i vyšetřovatel trpí amnézií a snaží se rozluštit i svou vlastní minulost.

Famicom Detective Club: The Girl Who Stands Behind nabídne prošetřování zvěstí o tajemné noční můře, která pronásleduje studenty japonské střední školy. Opět budete vyslýchat podezřelé a hledat stopy, které vám dají dohromady odpovědi na puzzle.

Famicom Detective Club: The Missing Heir a Famicom Detective Club: The Girl Who Stands Behind vyšly původně pouze v Japonsku. Nyní byly lokalizovány do angličtiny a modernizovány pro Nintendo Switch. Grafika, hudba a zvukové efekty byly vytvořeny úplně znivu, ale hráči si pořád mohou vybrat původní 8bitový zvuk. Objevte kus historie Nintenda s řadou her Famicom Detective Club.

The Missing Heir: Rodina Ayashiro

The Girl Who Stands Behind: Youkiin příběh

Pokud si pak koupíte jednu z těchto her na Nintendo eShopu, získáte slevu na nákup druhé.


Yu-Gi-Oh! Rush Duel: Saikyou Battle Royale!!

Yu-Gi-Oh! Rush Duel: Saikyou Battle Royale!! je klasickou karetní bitevní hrou od Konami, vycházející z TV anime Yu-Gi-Oh! Sevens. Základní herní pravidlo je Rush Duel, které vymyslel protagonista anime Yuga Ohdo, a díky němu lze kombinovat a užít si na Switchi jak karetní souboje, tak i anime.

Saikyou Battle Royale!! již obsahuje nový dabing z aktuálního obsazení anime a také se nové postavy objeví jako vaši protivníci. Budete vyhrávat souboje, sbírat karty a stanete se tím nejsilnějším duelistou. Pro lepší pochopení principů je k dispozici také tutorial, který vás seznámí s herními pravidly při postupu příběhem.

V seznamu je zahrnuto celkem 350 různých karet. Nové karty budou přidány prostřednictvím postupných aktualizací. Ty budou obsahovat karty až do edice Deck Modification Pack: Destined Power Destruction!!, ale některé speciální karty ve hře nemusíte najít.

Yu-Gi-Oh! Rush Duel: Saikyou Battle Royale!! má v Japonsku vyjít pro Switch 12. srpna.


Fantasy Tavern Sextet Vol. 3: Postlude Days

Romantický vizuální román Fantasy Tavern Sextet Vol. 3: Postlude Days, který již 18. března vyšel pro Switch, dorazí 13. května přes Steam na PC. Qureate potvrdili podporu angličtiny, japonštiny a tradiční a zjednodušené čínštiny.

Přehled novinek z Japonska 16. týdne

Od chvíle kdy se hlavní hrdina, šéfkuchař z maid kavárny v Akihabaře, přenesl do jiného světa, už uplynulo hodně času. Jednoho dne mu do hospody vtrhne osamělá plačící dívka a tvrdí že: „Jsem tady, abych zkontrolovala nepřátelské aktivity!“ Ta dívka je Anzu, servírka z maid kavárny, pro kterou náš hrdina pracoval ve svém původním domovském světě. Ukázalo se, že Anzu dorazila do alternativního světa prakticky hned po našem hrdinovi a pracovala pro konkurenční hostinec, který bere hospodě Stray Sheep zákazníky. Anzu se s Lupinem dávají do řeči, což vyvrcholí přijetím Anzu do služeb hospody Stray Sheepu. Do tohoto chaosu se do boje o náklonnost našeho hrdiny přidává Plumeria a boj dívek o jeho srdce tak eskaluje. Každodenní život našeho hrdiny je ve fantasy světě vydán na milost a nemilost šesti kráskám a jeho klid se na navždy změní.

Harémové dovádění je ve hře Fantasy Tavern Sextet Vol. 3: Postlude Days ještě šílenější, když se do boje přidá kněžka a dokonce se objeví i jeden legendární hrdina!


Battle Spirits: Connected Battlers

FuRyu oznámila novou digitální karetní hru Battle Spirits: Connected Battlers, určenou pro PlayStation 4 a Switch. Vyjít by měla v Japonsku ještě tuto zimu.

Hra bude obsahovat výukový program, který naučí i úplné nováčky v žánru karetních her Battle Spirits naskočit do rozjetého vlaku a soutěžit online s ostatními hráči.


Square Enix

Během prvního oficiálního live streamu ze hry NieR Replicant ver.1.22474487139…, který proběhl v pondělí 19. dubna, prozradil producent společnosti Square Enix Josuke Saito plány na další hru. Jde prý o úplně novou hru, na které pracuje Joko Taro spolu se Square Enixem jako kreativním režisér.

Přehled novinek z Japonska 16. týdne

I když vlastně nebylo prozrazeno nic konkrétního, půjde jistě o indie digitální titul, který může být časem vydán i ve speciální fyzické edici.

Podle Joko Tara je tato hra "obtížně vysvětlitelná" a "poněkud neobvyklá". Prý doslova "vytvořil něco záhadného, ​​co nemá ponětí jak vysvětlit nebo prodat". Jedná se o hru, nezapadající do jakýchkoli škatulek a její tvorba Taru baví a chce, aby ji lidé skutečně hráli. Bohužel zatím netuší, jak je k tomu přimět. Podle Saita je to zároveň nostalgický a také nový titul a účastníci live streamu společnosti prohlásili, že se to "určitě bude dobře prodávat".

Další informace budou oznámeny, jakmile budou k dispozici, což může být i nejdříve v příštích několika dnech.


Konami

Společnost Konami si 6. dubna podala ochranné známky na Akumajou Dracula, což je japonský název pro sérii Castlevania, a pro Metal Gear Rising. Až ale začátkem tohoto týdne se tato informace stala veřejnou.

Užití známek je plánováno jen pro Japonsko, ale nevíme, proč je Konami podalo. Společnost prozatím žádnou novou Castlevanii neoznámila a Metal Gear Rising: Revengeance vyšla pro PlayStation 3 a Xbox 360 v únoru roku 2013 a následně přes Steam pro PC v lednu 2014.

Možná se dočkáme nějakých nových dílů nebo remaků, ale také může jít jen o prodloužení licencí.


PlayStation China Press Conference 2021

Společnost Sony Interactive Entertainment Shanghai pořádá 29. dubna v 11:00 CST tiskovou konferenci PlayStation China 2021. Sledovat ji budete moci sledovat na kanálech Weibo, Bilibili, Douyu.com, Huya.com, Douyin (Tik-Tok) a Kuaishou.

Další podrobnosti bohužel nebyly oznámeny, ale novinku sdílel také PlayStation China Hero Project na svém Twitter účtu (viz výše), což nám může naznačovat, že by se mohly objevit nějaké hry z tohoto programu.


Tento týden vychází

Fyzicky a digitálně

  • Přehled novinek z Japonska 16. týdne
    Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack (PS4, Switch) – vychází celosvětově digitálně, Asian English Version (Switch), Deluxe GS Combo Set (PS4, Switch), Deluxe Gorgeous! GS Strong Galaxy Combo Set (PS4, Switch) a Special Collection Box Limited Edition (PS4, Switch)
  • Atelier Sophie: The Alchemist of the Mysterious Book DX (PS4, Switch) – vychází celosvětově digitálně
  • Atelier Firis: The Alchemist and the Mysterious Journey DX (PS4, Switch) – vychází celosvětově digitálně
  • Atelier Lydie & Suelle: The Alchemists and the Mysterious Paintings DX (PS4, Switch) – vychází celosvětově digitálně
  • Fight of Animals (Switch) – k dispozici celosvětově digitálně
  • Judgment (PS5) – vychází celosvětově (PS5, Xbox Series)
  • MLB The Show 21 (PS5, PS4) – vychází celosvětově
  • NieR Replicant ver.1.22474487139… (PS4) – vychází celosvětově (PS4, Xbox One)
  • Overcooked! All You Can Eat (PS4) – k dispozici celosvětově
  • QuickSpot: Master of the Right Brain (Switch)
  • Přehled novinek z Japonska 16. týdne
    Raiden 4 x Mikado Remix (Switch)
  • Rolling Gunner + Over Power (Switch)
  • Tokei Jikake no Apocalypse (Switch)
  • Tropico 6: Nintendo Switch Edition (Switch) – k dispozici celosvětově
  • Typing Quest (Switch)
  • Yo-kai Watch 1 for Nintendo Switch Level-5 The Best (Switch)
  • Yo-kai Watch 4: Bokura ha Onaji Sora wo Miageteiru Level-5 The Best (Switch)
  • Werewolf: The Apocalypse - Earthblood (PS5, PS4) – k dispozici celosvětově
  • Wonder Boy: Asha in Monster World (Switch)

Digitálně

  • Aery: Sky Castle (Switch) – k dispozici celosvětově
  • Angels of Death (PS4, Xbox One) – vychází celosvětově
  • Archery Blast (Switch) – k dispozici celosvětově
  • Asobu Tights: Puzzle Lesson (Switch, iOS, Android)
  • Atelier Sophie: The Alchemist of the Mysterious Book DX (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Atelier Firis: The Alchemist and the Mysterious Journey DX (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Atelier Lydie & Suelle: The Alchemists and the Mysterious Paintings DX (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Bamerang (Switch) – vychází celosvětově
  • Buildings Have Feeling Too! (PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Přehled novinek z Japonska 16. týdne
    Chess Minimal (Switch) – k dispozici celosvětově
  • Colorfall (Switch) – k dispozici celosvětově
  • Devil Slayer: Raksasi (PS4, Switch) – vychází celosvětově
  • Dungeon & Gravestone (PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Judgment (Xbox Series) – vychází celosvětově
  • MathLand (Switch) – k dispozici celosvětově
  • MLB The Show 21 (Xbox Series, Xbox One) – vychází celosvětově
  • NieR Replicant ver.1.22474487139… (Xbox One, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Kodomo Heya de no Dasshutsu: Nyan Kura & Kuma Kichi no Dasshutsu Game Series (Switch)
  • Little Mouse’s Encyclopedia (Switch) – vychází celosvětově
  • Park Inc. (Switch) – k dispozici celosvětově
  • Picross S6 (Switch) – vychází celosvětově
  • Road Fury (Switch) – vychází celosvětově
  • Robbie Swifthand and the Orb of Mysteries (Switch) – k dispozici celosvětově
  • Smelter (PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Space Aliens Invaders (Switch) – k dispozici celosvětově
  • Solitaire Klondike Minimal (Switch) – k dispozici celosvětově
  • Touhou Hyoibana: Antinomy Of Common Flowers (PS4, Switch) – vychází celosvětově
  • War of Stealth: Assassin (Switch) – vychází celosvětově
  • Wonder Boy: Asha in Monster World (PS4)
  • WORLD END ECONOMiCA ~complete~ (Switch) – vychází celosvětově

Recenze Famitsu Vol. 1690

  • ALTDEUS: Beyond Chronos (PSVR) – 9/10/8/9 [36/40]
  • R-Type Final 2 (PS4, Xbox One, Switch) – 8/8/8/7 [31/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 12. do 18. března 2021. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Monster Hunter Rise (Switch) – 110 050 ks (1 884 113 ks)
  2. Super Mario 3D World + Bowser's Fury (Switch) – 16 536 ks (658 642 ks)
  3. Winning Post 9 2021 (Switch) – 11 839 ks (novinka)
  4. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Switch) – 11 141 ks (2 112 646 ks)
  5. Winning Post 9 2021 (PlayStation 4) – 10 698 ks (novinka)
  6. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 9 509 ks (3 783 621 ks)
  7. Ring Fit Adventure (Switch) – 8 973 ks (2 510 422 ks)
  8. Minecraft (Switch) – 8 957 ks (1 901 357 ks)
  9. Animal Crossing: New Horizons (Switch) – 7 243 ks (6 735 163 ks)
  10. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 6 682 ks (4 242 726 ks)

Hardware

  1. Switch – 56 707 ks (15 735 989 ks)
  2. Switch Lite – 37 350 ks (3 674 751 ks)
  3. PlayStation 5 – 19 064 ks (534 073 ks)
  4. PlayStation 5 Digital Edition – 3 031 ks (104 548 ks)
  5. PlayStation 4 – 1 660 ks (7 779 737 ks)
  6. New 2DS LL (včetně 2DS) – 498 ks (1 161 996 ks)
  7. Xbox Series S – 405 ks (10 099 ks)
  8. Xbox Series X – 140 ks (31 185 ks)

Nejkrásnější chrámy - 貴船神社 結社/Yui-no-Yashiro, Kifune Jinja

Yui-no-Yashiro je součástí svatyně Kifune, zasvědcené lásce. Legenda praví, že tamní bohyně Iwanaga-hime se prohlásila strážkyní naplnění lásky poté, co ji odmítl manžel jejích sester. Přitom obě sestry poslal za svým budoucím manželem jejich otec.

Svatyně je opravdu nádherná a najdete ji asi 30 minut chůze od Kifune-guči na železnici Eizan anebo 5 minut jízdy autobusem, zastávka Kifune na trase kjótského autobusu Kibune-guči.

Oficiální stránky kifunejinja.jp jsou v japonštině i angličtině, ale na povedeného anglického průvodce se můžete podívat zde (určitě doporučuji prohlédnout si celou galerii). Adresa je 180 Kuramakibune-cho, Sakyo-ku, Kyoto-shi, Kyoto.

Zdroj: Famitsu, Ryokutya2089., Eastasiasoft, miHoYo, Aniplex, Games Talk., Konami, Marvelous, Koei Tecmo, Compile Heart, SNK, Square Enix, El Dia, Nitendo, @PSNrelease2, Sega, Arc System Works, Degica Games, YouTube, Qureate, Neos, Sony Interactive Entertainment Shanghai, FuRyu

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama